Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с

...
Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с
Коментари Харесай

Борисов: Тоталираните режими прекършиха милиони човешки съдби

" Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки ориси. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани съществени свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм ".

Това написа във фейсбук министър председателят Бойко Борисов във връзка Деня за респект към жертвите на тоталирните режими. Датата 23 август се отбелязва в България от 2010 година Тя оповестена за ден към респект на жертвите на тоталитарните режими от Европейския парламент през 2008 година На 23 август 1939 година е подписан пактът за ненападение сред нацистка Германия и Съюз на съветските социалистически републики. След подписването му Германия стартира нахлуване против Полша.

В поста си Борисов прави намек и към вътрешнополитическата конюнктура в страната, по-конкретно препраща към спора сред ръководещите и президента Румен Радев. Държавният глава поддържа антиправителствени митинги,.

" Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделяне. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение сред жителите не са знак на демокрацията. Правова страна не се реализира с жестоко нарушение на правовия ред, както се внушава през днешния ден ", написа Борисов.

Той добавя, че историята би трябвало да се помни, с цел да се взимат верните решения, даже когато те са сложни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР