Тотален бум на трансграничната търговия тресе пунктовете с Турция заради

...
Тотален бум на трансграничната търговия тресе пунктовете с Турция заради
Коментари Харесай

Купуваме по-евтин зарзават от Турция

Тотален взрив на трансграничната търговия тресе пунктовете с Турция поради евтината турска лира, оповестява "Телеграф ".

Стабилен е трафикът и на пунктовете с Македония, където стоките обичайно са на половин цена по отношение на тези у нас. Евтино сирене притегля нашенци в Румъния.

Лекарствата и строителните материали изместват перилните препарати и миещите средства от първото място в описите, по които пазарят българите в прилежаща Турция. В аптеките в Одрин, Чорлу и Къркларели са всекидневие българските клиенти, които носят празни кутийки от медикаменти или предписания от български доктор. Там те си набират лекарства, които у нас или липсват, или са на тройни и петорни цени, както при обезболяващите, препаратите за лекуване на онкологични болести, язва или белодробни заболявания.

Българските туристи към този момент зареждат даже гориво в Турция. Само допреди няколко месеца колите с български номера гледаха да влязат на турска територия с цялостни резервоари, само че в този момент литър бензин или дизел се движи в диапазона 1,70 - 1,85 лева поради евтината лира.

Хитът в туристическата потребителска кошница през последните два месеца са облеклата. При това за облекла по цени доста под тези в моловете в България. В Турция не се постанова даже да обикаляте битаците, а може да се облечете с нови по-евтини облекла от фирмените магазини на водещи фешън сектори, които имат фабрики в страната. Риза, която у нас коства сред 90 и 120 лв., в есенната промоция в Турция излиза от порядъка на 15-20 лв..

Не са необичайност и бусове, чийто багажници са цялостни със строителни материали – окачени тавани, бои, тапети, ВиК елементи.

Хит по традиция са и перилните препарати поради убеждението, че дейните субстанции в познатите у нас марки са „ по-активни “ при създадените в Турция.

Доматите в Одрин са най-изгодни за извършване на покупки сега, настояват хора от Свиленград, които най-често отскачат на пазар в Турция. В Одрин кг домати може да се купи за 4 лири, аяко си вземеш най-малко 10 кг. Това значи, че излизат 1,20 лева, а на пазарите в Хасково и Свиленград цената им е над 2,40 лв.. Много на сметка са и корнишоните - кг излиза 3 лири или единствено 90 стотинки. Голяма е разликата и в пилешкото месо. Кило хубаво пилешко филе е към 20 лири, или 6-7 лв., до момента в който в българските магазини е невероятно да се откри на цена под 10 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР