Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат

...
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат
Коментари Харесай

Бурито с телешко и червен боб

Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, само че се подготвят от царевично брашно.
Обещавам, че като имам време ще се опитам да направя домашни и да ви показва рецептата. Понякога за новите неща се изучавам дружно с вас.:)
400 гр телешка кайма
2-3 бр свеж пипер
2 глави лук
400 грама сварен червен фасул
червен и черен млян пипер, кимион,чили,
400 мл пасирани домати
1 зелена салатка,
1 с.л магданоз
10 тортили
мазнина, сол, захар

Лукът наситняваме и задушаваме до омекване в лой. Добавяме нарязания на кубчета свеж или замразен пипер. (В сезона на пипера, с изключение на печен и бланширан, заледявам и на кубчета).

След като се задуши отстраняваме половината от зеленчуците (те ще са за боба), прибавяме наситнен чесън и малко по-късно и телешката кайма. Аз персонално за сходни сосове или пък мусака постоянно я разбърниквам авансово с вилица в малко вода. По този метод не ми се получават огромни бучки кайма в ястието.

Добавяме 3-4 с.л от доматите, черен пипер, кимион, наситнен магданоз, бъркаме и когато леко се сгъсти изключваме.

В различен съд, затопляме другата половина от лук и пипер, прибавяме още малко лой и пасираните домати от консерва. Подправяме с кимион, чили, червен пипер, 1 ч.л захар, сол на усет. Добавяме авансово сварения фасул,когато доматите леко се сгъстят, благодарение на преса намачкваме на едро.

В изсъхнал тиган, затопляме от двете страни питката, в средата й слагаме едно листо зелена салата, малко от месната плънка и боба, завиваме. Сервираме още топли.


Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР