Торонто. В рамките на работното си посещение в Канада, заместник-министърът

...
Торонто. В рамките на работното си посещение в Канада, заместник-министърът
Коментари Харесай

Зам.-министърът Георг Георгиев: Като Председател на ЕС България ще търси баланс и разбирателство по най-важните общоевропейски теми

Торонто. В рамките на работното си посещаване в Канада, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с Генералните консули на държавите-членки на Европейския съюз, упълномощени в Торонто. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР). Пред дипломатите той показа целите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Страната ни ще търси баланс и съгласие по най-важните общоевропейски тематики от стратегическия дневен ред на Съюза “, съобщи Георгиев. Той акцентира, че като Председател на Европейски Съюз България ще работи за възстановяване на конкурентоспособността и стабилността посредством доближаване и основаване на условия за единение и взаимност. „ Нашият фокус ще бъде ориентиран към сигурността и миграцията, растежа и разкриването на работни места, европейската вероятност на Западните Балкани, Източното партньорство и Черноморския район. Ще обърнем и особено внимание на политиката за доближаване, която през годините е потвърдила своята същинска европейска стойност ", сподели Георг Георгиев.
Заместник-министърът и генералните консули се сплотиха към това, че провокациите, пред които е изправен европейският план изискват още по-задълбочено съдействие и взаимоотношение сред обособените държави-членки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР