Тормозът на китайския телекомуникационен гигант Huawei в европейските държави, лоялни

...
Тормозът на китайския телекомуникационен гигант Huawei в европейските държави, лоялни
Коментари Харесай

Френските власти претърсиха местни офиси на Huawei във връзка с финансови злоупотреби

Тормозът на китайския телекомуникационен колос Huawei в европейските страни, лоялни към Съединени американски щати явно продължава. Той не се лимитира единствено до изключването на оборудването на компанията от националните телекомуникационни мрежи. Тази седмица френското посланичество на Huawei Technologies беше претърсено по дело за хипотетични финансови злоупотреби.

Тъй като обвиняването към момента не е дефинирано публично, френските управляващи избраха да пояснят. Huawei е обвинена в необятен набор от нарушавания на локалното законодателство, вариращи от корупция и „ търговия с въздействие “ до корист с обществени средства. От представителството на Huawei във Франция, основано в предградията на Париж потвърдиха пред Bloomberg, че претърсванията са се състояли предишния вторник. Компанията е твърдо решена да сътрудничи на следствието. Тя развива бизнес във Франция повече от 20 години и до момента се е придържала към прецизното съблюдаване на закона.

Huawei има проучвателен центрове в страната и построява първото си индустриално дружество отвън Китай покрай Страсбург. То би трябвало да бъде намерено до края на идната година и ще създава телекомуникационно съоръжение за европейския пазар. Очаква се в него да работят към 500 души.

Франция не остана по-назад в процеса на изтласкване на оборудването на Huаwei от своите мрежи за данни. Ако през 2019 година приходите на компанията на локалния пазар са достигнали 1,4 милиарда евро, то до края на 2022 година те спаднаха до 992 милиона евро. През декември представители на Huawei означиха, че компанията продължава да си сътрудничи с определени телекомуникационни оператори във Франция при създаването на техните 5G информационни мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР