Торбичките под очите издават липса на сън, натоварен работен график

...
Торбичките под очите издават липса на сън, натоварен работен график
Коментари Харесай

3 ефективни начина за премахване на торбички под очите

Торбичките под очите издават липса на сън, претрупан работен график или корист с алкохол.

С придвижване на възрастта кожата към очите стартира да увисва, което може да утежни съществуващите торбички под очите, които са се образували заради метода на живот или генетични фактори. Алергии, тютюнопушене, несъразмерна консумация на алкохол или недоспиване също могат да допринесат за появяването на тези торбички. Има три потвърдени средства, които могат да ви оказват помощ да се справите с този проблем. Newsweek написа за това.

Използвайте резенчета краставица или чай

„ Ефикасен метод да се отървете от торбичките под очите е да нанесете резенчета охладена краставица или пакетчета чай върху зоната към очите “, казва д-р Росми Бариос, експерт по антиейджинг и регенеративна медицина.

„ Ниските температури оказват помощ за стесняване на кръвоносните съдове и понижаване на отока, а естествените съединения в краставиците или чая имат успокояващи и противовъзпалителни свойства “, споделя Бариос.

Тя предлага да се опитате да се отървете от торбичките под очите, като поставите резенчета охладена краставица или сварени и охладени пакетчета чай (за предпочитане лайка или зелен чай) върху затворените си очи за към 10 до 15 минути.

„ Студената температура и потребните съставни елементи на тези артикули могат да оказват помощ за понижаване на подпухналостта и да обезпечат краткотраен лифтинг резултат “, добавя тя.

Важно е да се означи, че тези артикули обезпечават единствено краткотрайно облекчение и не могат изцяло да отстранен торбичките под очите.

„ Постоянните или тежки торбички под очите може да изискват лекуване и консултация с кожен лекар “, акцентира експертът по антиейджинг и регенеративна медицина.



Снимка: Gettyimages

Хладен компрес

Според изследване на Американската академия по офталмология сходно домашно лекарство за торбички под очите, което всеки може да направи вкъщи, е да сложи студен компрес върху очите си.

" Намокрете чиста забрадка с хладка вода. Поставете влажната забрадка към очите си за няколко минути, като прилагате лек напън. Направете това, до момента в който седите изправени ", се показва в уеб страницата на академията.

Наспивайте се добре

Експерти от Американската академия по офталмология също акцентират, че достатъчното количество сън е доста значимо за хората, които се пробват да понижат торбичките под очите. На второ място, качеството на съня също е значимо.

„ Опитайте се да спите с леко повдигната глава. Това може да предотврати натрупването на течност към очите по време на сън. Повдигнете главата на леглото с няколко сантиметра или просто прибавете още една възглавница “, написа в уеб страницата на академията.

Освен това хората, страдащи от отоци, би трябвало да заобикалят несъразмерния банкет на течности преди лягане. Това може да помогне за понижаване на задържането на течности, което се случва през нощта, което също може да бъде една от аргументите за торбички под очите.



Снимка: Gettyimages

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР