Топтенисисти се запознаваха с българските традицииРобин Хаасе стана шампион на

...
Топтенисисти се запознаваха с българските традицииРобин Хаасе стана шампион на
Коментари Харесай

Робин Хаасе шампион на хорото пред Арена Армеец

Топтенисисти се запознаваха с българските обичаи

Робин Хаасе стана първенец на хорото пред „ Арена Армеец “, което срещна международните тенис звезди с българските обичаи. Шампионът на двойки от миналагодишното издание на Sofia Open най-бързо се оправи с научаването на стъпките на правото хоро и с калпак на главата и забрадка в ръка поведе сънародниците си Матве Миделкооп и Жан-Жулиен Ройер. Държавният първенец на България в зала Габриел Донев също се включи в надиграването. За уменията си Хаасе бе награден от танцьорите от Клуб по национални танци „ Витоша “ с обичайната обредна питка, омесена и изпечена от самите тях.
 Световните тенис звезди се срещнаха с българските обичаи @@@
Организаторите на шампионата от сериите ATP 250 Sofia Open 2019 взаимно със „ Сдружение Азбукари “ подготвилиха за всички „ Пробуждане с хоро “. Инициативата обичайно се прави на Националния празник на България с апел за обединяване на българите у нас и по света със признака на единението, силата, силата на духа и тялото – българското хоро.
 Световните тенис звезди се срещнаха с българските обичаи @@@
Група „ Тъпани и Гайди “ пресъздаде родопския тон с осъществяване за всички на гайди, барабан, диджериду и национален реализатор. Традиционният български дух и звучене бе удължен от Клуб по национални танци „ Витоша “ със признака на българщината и националната ни еднаквост – хорото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР