Топпатолог предупреди, че страните, в които вече е настъпила новата

...
Топпатолог предупреди, че страните, в които вече е настъпила новата
Коментари Харесай

Лекар зове за строги мерки заради китайската пневмония

Топпатолог предизвести, че страните, в които към този момент е настъпила новата китайска пневмония, може да се наложи да се върнат към маските и защитните мрерки по празниците, с цел да избегнат нова пандемия.

Предупреждението идва от Доналд Карчър, президент на колежа на американските патолози. Той приказва извънредно пред Daily Star след новината, че мистериозният вирус, причиняващ безпорядък в Китай, е блъснал Европа.

Странният неидентифициран вирус върлува в азиатската страна от седмици, като светът е в нараснала паника заради опасения, че може да се появи нова пандемия. Въпреки че към този момент наподобява, че визира единствено деца, управляващите в прилежащи страни като Индия, са в подготвеност да работят, в случай че вируса се популяризира по-мащабно, написа Телеграф.

Болестта към този момент е в Европа, като най-вече случаи към този момент има във Англия, Нидерландия и Дания. Световната здравна организация е в нараснала подготвеност и разгласи, че следи обстановката.

На фона на разпространяването, проф. Карчър предизвестява: „ Като останем бдителни и предприемем самодейни ограничения, можем да създадем по-безопасна среда по време на идния празничен сезон. Само тъй като пандемията свърши, не значи, че изоставяме вземането на подобаващи защитни ограничения. Засега няма индикации, че нарастването на респираторните болести, докладвани при китайските деца, е обвързвано с нов възникващ вирус. Въпреки че би трябвало да останем бдителни, мога да ви кажа, че тези типове болести са склонни да нарастват през това време на годината. Важно е да не вършиме прибързани изводи и да не позволявате на страха да надделее “.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР