Топмоделите се завръщат на преден план в календара на Pirelli

...
Топмоделите се завръщат на преден план в календара на Pirelli
Коментари Харесай

Pirelli връща топмоделите на преден план в ролята на музи

Топмоделите се завръщат на напред във времето в календара на " Pirelli " за 2023 година в ролята на вдъхновения. За него австралийската фотографка Ема Съмъртън е снимала огромни имена, като Бела Хадид, Кара Делевин и Карли Клос.

Изданието за 2023 година, озаглавено " Любовни писма до музата ", включва единствено модели след актьорите, спортистите, деятелите и други звезди, които се изявяваха предходните години.

Съмъртън снима 14 топмодела за 49-ото му издание. Всяка от тях е в сантиментална среда и въплъщава друга муза, за която " Pirelli " твърди, че ѝ е близка.

Компютърната програмистка Клос изобразява " техническия познавач ", а Делевин, която е и актриса, е " изпълнителката ". Емили Ратайковски, която разгласява дебютния си алманах с есета предходната година, е " писателка ", а Лорън Уасър, на която бяха ампутирани и двата крайници, откакто разви синдром на отровен потрес, е " състезател ".

" За календара желаех да се върна към етимологията на думата " муза ". Първоначално тя е представлявала източник, който освен въодушевява, само че и има гении в литературата, науката и изкуствата ", споделя Съмъртън в изказването си, добавяйки, че е " запленена от дамите, които вършат нещо извънредно и изобретателно " - дами, които, като се стартира от майка ѝ, са я вдъхновявали през целия ѝ живот и кариера. Хора, от които е научила доста: писателки, фотографки, поетеси, актриси и режисьорки.

Сред другите модели, застанали пред обектива ѝ за плана, са Ашли Греъм, Прешъс Лий, Лила Мос и Адут Акеч.

Календарът на  " Pirelli " е оповестен за първи път през 60-те години на предишния век, напомня Българска телеграфна агенция. Той е в стеснен тираж. Обикновено италианският производител на гуми го подарява на клиенти. Известен е с високите си художествени качества.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР