Топлофикация София ще възстанови над 3 млн. лв. на повече

...
Топлофикация София ще възстанови над 3 млн. лв. на повече
Коментари Харесай

Топлофикация София връща 3 млн. лв. на абонатите

" Топлофикация София " ще възвърне над 3 млн. лева на повече от 176 хиляди свои клиенти поради това, че в изравнителните сметки за предишния отоплителен сезон, при които има доплащане, е начислила 20 % Данък добавена стойност вместо 9 на 100, каквато е понижената при започване на юли ставка на налога върху добавената стойност. Това оповестиха от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), цитирайки отговор на столичното сдружение във връзка корекцията на сметките.
Възстановяване на сумите ще получат 176 836 битови клиенти по годишните изравнителни сметки за топлинна сила за интервала 01.05.2021 година - 30.04.2022 година На тях ще им бъдат върнати 3,025 млн. лева, което е 0,9% от цената на всички издадени общи фактури за отчетния интервал. От 19 септември новите поправени фактури са налични както в системата на сдружението, по този начин и при платежните оператори и всички консуматори имат достъп до тях, показват от общинското дружество.
Засегнатите консуматори са осведомени за връщаните суми посредством кредитно уведомление и нова фактура с дата 1.09.2022 година, за разликата сред планирано начислената топлинна сила и действително потребената. Клиентите ще получат документите по метода, по който получават сметките си - по електронен път или на книжен притежател.
Тъй като направените корекции са с дата 1.09.2022 година, от " Топлофикация София " ЕАД разясняват, че за разликата няма да бъде начислявана рента за просрочие и ще бъде прилаган нов период за непринудено заплащане - 45 дни за битовите и 30 дни за стопанските клиенти, считано от 1.09.2022 година, датата на новата фактура.
Клиентите, които към този момент са платили изравнителните си сметки, ще могат да си върнат на каса парите или с тях ще бъдат погасени последващи заплащания.>
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР