Топлофикация София се отказа да спира парното заради студеното време. В

...
Топлофикация София се отказа да спира парното заради студеното време.
В
Коментари Харесай

Топлофикация се отказа да спира парното, за 24 ч температурата падна от 16,1°С на 3.7°С |

" Топлофикация София " се отхвърли да стопира парното поради студеното време.

В известие през днешния ден сдружението осведоми, че поради предстоящото захлаждане през идващите дни и регистрираните среднодневни температури под 12 градуса, ще продължи да дава услугата отопление до настъпване на нужните условия за преустановяването ù.

" Топлофикация София " разгласява и таблица със междинните денонощни температури от 26 март до през вчерашния ден. Оказва, се че най-студеният ден е бил вчерашният, когато са регистрирани едва 3.7 приблизително за денонощието. Само ден по-рано температурата е била 16.1°С. Вторият най-студен ден за интервала е бил трети април - 4,5 градуса.

Днешното известие бе предшествано от анонс от 7 април за идно прекъсване на парното, когато сдружението разгласи, че има подготвеност да стартира поетапно прекъсване на парното.

По разпоредба това би трябвало да се случи до 30 април или в случай че междинната денонощна температура в три поредни дни е над 12 градуса и прогнозата за идващите 7 до 10 дни да е за трайно стопляне.

Битовите клиенти могат да заявят дата за по-ранно прекъсване на отоплението. За задачата те би трябвало да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да показват решение от общото заседание на етажната благосъстоятелност за по-ранно прекъсване. Стопанските клиенти, включително детските градини, учебните заведения и здравните заведения също могат да заявят по-рано изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати документално заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно ръководство на сдружението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР