Топлофикация Русе продължава информационната кампания за подмяна на измервателните уреди

...
Топлофикация Русе продължава информационната кампания за подмяна на измервателните уреди
Коментари Харесай

Топлофикация Русе продължава информационната кампания за дистанционен отчет на консумираната енергия от най-ново поколение

" Топлофикация Русе " продължава осведомителната акция за замяна на измервателните уреди с нови с опция за отдалечен доклад. Благодарение на интензивността на сдружението през 2021 година огромна част от клиентите в точния момент смениха топломерите и водомерите с устройства, позволяващи показанията за употребяваната сила да се снемат от разстояние. От сдружението припомнят, че това е наложително условие, признато в Закона за енергетиката от 12 март 2021 година „ Промяната е за да се транспонират в българското законодателство няколко европейски наставления. На процедура от тази дата, в случай че се наложи да подмените самостоятелните устройства, тъй като са остарели или заради ремонт да вземем за пример, то следва да извършите това с уреди, които са с опция за снемане на показанията от разстояние. “, завяват от топлофикацията. „ Заложената дата от 1 януари 2027 година, е крайният период, в който всички уреди би трябвало да са с отдалечен доклад “, обясниха още от сдружението.

Основното преимущество на отдалечения доклад е, че се заобикаля рискът от непредвидими изравнителни сметки в края на сезона, защото при този тип доклад клиентите заплащат всеки месец своето действително ползване. " При отдалечените уреди, докладът се прави от разстояние и не е нужен достъп до самите устройства. Не е належащо отчетникът да влиза във всеки дом, докладът на всички уреди на цяла постройка може да се извърши за по-малко от 15 минути. Данните се придвижват автоматизирано от устройството за доклад към софтуера. “, изясняват от „ Топлофикация Русе ". От предприятието показаха, че вероятността за човешка неточност при снемане на показанията е съвсем нулева, тъй като прехвърлянето на данни от самостоятелния апарат в системата на топлинния счетоводител е автоматизирано.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР