Топлофикация Русе инвестира в подобрения на мощностите в близките месеци.

...
Топлофикация Русе инвестира в подобрения на мощностите в близките месеци.
Коментари Харесай

Мащабни инвестиции за Русенска област планират от Топлофикация Русе

" Топлофикация Русе " влага в усъвършенствания на мощностите в околните месеци. Предвидени са обилни средства за рехабилитация на амортизираните сектори от топлопреносната мрежа в града. Всички тези мероприятия са част от годишния планов ремонт и профилактика. Основната цел на плануваните действия е да бъдат готови оборудванията за идния отоплителен сезон. С превантивните дейности се понижава опцията от пораждане на огромни повреди през зимата.

" Уверени сме, че модернизацията на " Топлофикация Русе " ще подсигурява надеждно и несъмнено отопление. С поддържане на оборудванията в редовност и обновяването на топлопреносната мрежа целим да притеглим и нови клиенти. " съобщи инж. Севдалин Желев, шеф на " Топлофикация Русе ".

Инж. Желев акцентира приноса на предприятието към чистия въздух в Русе. " Само преди година беше включена в употреба новата сероочистваща апаратура, която свежда до най-малко отделянето на излъчвания. Съоръжението извършва функционалността на спомагателен филтър, който улавя 97% от серните излъчвания, както и фините прахови частици. " уточни инж. Желев. Той изясни, че инсталацията дава отговор напълно на българските и европейски екологични условия.

По отношение на бъдещите цели на " Топлофикация Русе " инж. Севдалин Желев акцентира, че преди всичко остава сигурността на доставките на чиста сила, високо качество на обслужване на клиентите, както и последователно унищожаване на въглищата и замяната им с природен газ и биогорива. " Ние от дълго време сме част от енергийния преход на България. До момента имаме няколко осъществени екологични вложения. " съобщи инж. Желев, давайки съответни образци с внедрените зелени капиталови решения в потреблението на биогорива.

" Другият огромен план, които планираме да осъществяваме в града още тази година, е обвързван с производството на сила от природен газ. " сподели инж. Желев. Инвестията е част от процеса по подмяна на все по-голяма част от въглищата с газ, който е по-екологично гориво. " Целта на инвестицията е подобряването на качеството на въздуха в Русе и опазването на околната среда. Това е една от огромните начинания, които " Топлофикация Русе " подхваща за своята промяна. Тя е в сходство с условията на зелената енергийна политика на Европа. " акцентира шефът на " Топлофикация Русе ".

Инж. Севдалин Желев разяснява още, че поставят старания, с цел да извлекат най-хубавото от опциите, с които разполагат. " Смятам, че до в този момент постоянно сме успявали да влагаме по най-хубавия метод. За нас е значимо клиентите да виждат в наше лице сигурност, надеждност и качество, изключително във време на икономическа, енергийна и здравна рецесия. " сподели инж. Севдалин Желев. Той уточни, че " Топлофикация Русе " обслужва над 18 000 семейства в Русе и оперира с над 80  км топлопреносна мрежа.

" Топлофикация Русе " ще продължи дейностите по рационализация на мрежата - ремонт на съществуващи и създаване на нови топлопреносни трасета, целенасоченото развиване и рационализация на индустриалната активност.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР