Топлоелектрическите централи, работещи с въглища, реално ще затворят през 2026

...
Топлоелектрическите централи, работещи с въглища, реално ще затворят през 2026
Коментари Харесай

ГЕРБ: Въглищните ТЕЦ-ове ще затворят от 2026 г., Радев или не знае, или лъже

Топлоелектрическите централи, работещи с въглища, действително ще затворят през 2026 година, а не както дават обещание президентът Румен Радев и служебният кабинет - след 20 години . Така са разчели от ГЕРБ импортирания преди броени дни в Брюксел, по който се чакат милиарди евросредства. На брифинг в централата си партията на Борисов показаха относително удовлетворение от импортирания в Европейска комисия документ, като съгласно тях най-новият вид се приближава оптимално до този, препоръчан напролет от ексуправляващите. Без един аспект - енергетиката.

" Добрата вест е, че Планът за възобновяване и развиване към този момент е импортиран в Европейската комисия. Понеже сме в акция, несъмнено очаквате дълъг репертоар с политиканско говорене. Човек обаче би трябвало да почита себе си и хората, с които е работил ", съобщи вторият човек в ГЕРБ и някогашен вицепремиер с сектор еврофондове Томислав Дончев. " Ако в проекта има един проблем, то той е в частта енергетика " , добави той. " Голяма част от препоръчаните вложения ще провокират противоположен резултат, те са включени без разбор, без професионален и публичен спор ".
 Стефан Янев за Зелената договорка: Да не се фокусираме какво затваряме, а какво отваряме
Стефан Янев за Зелената договорка: Да не се фокусираме какво затваряме, а какво отваряме

България е измежду най-засегнати от прехода към климатична индиферентност

По създание в проекта било записано, че датата, когато се затварят централите на въглища, няма да е 2038 година, както споделя президентът, а 2026 година След тази дата щели да работят единствено мощностите на природен газ , както щели да се изградят и фотоволтаици, сподели някогашният заместник-министър на енергетиката Жечо Станков.

" Свидетели сме на неуспеха на неуспеха на Радев в частта помощ за бизнеса - от фризьорските салони, през пекарната за самун, до огромната промишленост. С ограниченията, записани в Плана за възобновяване и резистентност, се залага една взаимозависимост на българската енергетика от съветския газ и се хвърля прахуляк в очите на миньорите и работещите в централите ", сподели той.
 Миньори и енергетици под прозорците на Министерски съвет: Не закривайте енергийното сърце на България
Миньори и енергетици под прозорците на Министерски съвет: Не закривайте енергийното сърце на България

Готови са да легнат на релсите, с цел да потвърдят, че без " Марица-изток " не може

" Бях се обзаложил, че до Нова година цената на тока за бизнеса ще стигне 600 лв.. А още през днешния ден токът мина тази граница - 625 лв. . И за похлупак Радев желае да прави среща с държавни сдружения, като се намира в акция. Интересно ми е ще му вземете ли пари за отразяването ", реторично попита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не бе измежду участниците на конференцията, само че по традиция се включи неподготвено в брифинга.

" да се подписват, като са знаели какво написа в проекта за възобновяване. Защо е тази неистина? Защо Радев излиза и споделя, че това е " енергийното сърце " на България, а неговият вицепремиер е разписал затваряне още през 2026 година " , попита реторично експремиертът.

Борисов загатна също, че може би още веднъж както направи след предходните два избора, когато бе определен, само че се отхвърли да седне на депутатската банка. Причината - желал да няма депутатски имунитет. " Нека Бойко Рашков се развихри ".

" Вече два избора минаха с такива обвинявания - то не беше ястие на хора и други. Няма нито един случай на потвърдено нарушаване от страна на ГЕРБ ", добави Борисов.
 Мини
Мини " Марица-изток " не дават да ги затварят без логичност и под напън

Работещите в комплекса желаят работата им да е обезпечена най-малко до 2040 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР