Топлият обяд в новия социален център в квартал Столипиново ще

...
Топлият обяд в новия социален център в квартал Столипиново ще
Коментари Харесай

Топлият обяд в Столипиново падна до 14 лв., съпартийците на Титюков – последни

Топлият обяд в новия обществен център в квартал Столипиново ще коства по 14,40 лв. на порция. Това е с близо 27% по-малко от първата поръчка, на която бе определена компания на претендент за общински консултант от „ Кауза Пловдив ”.

Три компании, свързани с партията на зам.-кмета Георги Титюков, бяха поканени на непосредствено договаряне за доставка на 15 000 порции топъл обяд по европейски план. Компаниите предложиха сходни цени, а за победител бе определена компанията на Славена Русева – „ Таксидо Ентъртеймънт " с 19,50 с Данък добавена стойност на порция.

След разкритията на медията ни, компанията се отхвърли от поръчката за близо 300 000 лв. с Данък добавена стойност, а ръководителят на плана и възложител Недка Василева – Петрова я приключи.

Новата поръчка бе пусната на конкурентен избор, като  в нея предложения подадоха 6 компании. „ Таксидо Ентъртеймънт " бе една от тях, която още веднъж бе  дала цена от 19,5 лв. с Данък добавена стойност, макар че се  бе отказала от предходната процедура.  Това е била и най-високата оферта от 6-те.  

Най-ниска е била „ Парти Фууд ” АД и е била в размер на 5 лв. с Данък добавена стойност. Комисията обаче я отстранила, така като  тя не е отговаряла на предварителните критерии.

На първо място е била класирана пловдивската компания „ Експрес – Д ”, която държи учебни столове. Тя е подала оферта от 14,40 лв. на порция с Данък добавена стойност. На второ място е сливенската ”Кей Ен Ви ” с предложение от 14,88 лв.. Компанията на Славена Русева е останала последна – четвърта поради високата цена.

Така, в случай че няма обжалване Община Пловдив може да подписа контракт с „ Експрес – Д ”, която би трябвало да достави 10 500 порции за новия обществен център. Сумата, която ще  бъде усвоена пък е 151 200 лв. вместо 210 000 лв., колкото е била прогнозната стойност на поръчката.

Всяка порция, би трябвало да има чорба и главно от 350 грама (мин. 100 грама месо или 200 гр. риба, в случай че е месно), десерт 150 грама, както плод и две филийки самун.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР