Топлият бульон подава сигнал на мозъка, че тялото е ситоВечеряйте

...
Топлият бульон подава сигнал на мозъка, че тялото е ситоВечеряйте
Коментари Харесай

Ядем двойно повече заради вредни навици

Топлият бульон подава сигнал на мозъка, че тялото е решето
Вечеряйте 3 часа преди лягане

Току-що сте яли, само че не се чувствате сити или желаете да хапнете още веднъж след 15-20 минути? За това си има аргументи и някои от тях се крият в ежедневните привички. 

Може би не ядете задоволително топла храна. Когато човек употребява топли храни, сигналът, че тялото е решето, доближава по-бързо до мозъка. Чудесен вид е да започнете яденето си с топъл бульон.

Ако следите фигурата си, евентуално се пробвате да избягвате мазнините в храната. Напразно, тъй като без тях бързо ще загубите чувството за нахранване. Има здравословни мазнини, да вземем за пример в рибата, авокадото и зехтина. Тези артикули оказват помощ да утолите глада си, без да навредите на фигурата си.

Тези, които са привикнали да ядат късно вечерта, също поглеждат по-често в хладилника. Диетолозите предлагат да обядвате сред 12 и 15 часа, а да вечеряте не по-късно от 21 часа и постоянно 3 часа преди лягане. В противоположен случай метаболизмът ви се нарушава и възприятието на апетит става ваш непрекъснат сателит.

Освен това доста хора изгълтват порцията си прекомерно бързо и информацията, че стомахът е цялостен, няма време да стигне до мозъка. Учени считат, че едно хранене би трябвало да лишава не по-малко от 30 минути.

Някои считат, че в случай че ядат повече, ще бъдат сити по-дълго. Това въобще не е правилно. Факт е, че гледката на огромна паница с храна дава на мозъка сигнал, че би трябвало да изядете всичко. И даже в случай че сте се нахранили с половината порция, мозъкът ще ви „ убеди “ да сложите още няколко хапки в устата си. Не го слушайте!

Диетолози означават също, че гладът се връща по-бързо, в случай че ядете доста елементарни въглехидрати. Сладкиши, самун, тестени произведения съдържат малко хранителни субстанции, само че неотложно покачват равнището на инсулин в кръвта, което по-късно пада също толкоз бързо, предизвиквайки предпочитание за лека закуска, даже в случай че преди малко сте яли. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР