Топлинният счетоводител Техем започна да отчита топломери и водомери за

...
Топлинният счетоводител Техем започна да отчита топломери и водомери за
Коментари Харесай

Техем започна да засича топломерите за изравнителните сметки

Топлинният счетоводител " Техем " стартира да регистрира топломери и водомери за правене на изравнителните сметки на база действителното ползване на топлоенергия през миналата зима, оповестиха от сдружението във вторник.

Клиентите ще бъдат авансово съобщение за двете дати, на които се бъдат посетени за засичане на показанията на уредите. Графикът за отчитането им за другите адреси може да се види на потребителския портал https://www.techembg.com/index.php?action=plogin на компанията след безвъзмездна регистрация на потребителя.

Над 90% от клиентите на Техем в София са инсталирали уреди с отдалечено отчитане и не се постанова да обезпечават достъп до парцелите си за доклад. Една част от тези консуматори обаче не са подменили водомерите с уреди с радио модул и по тази причина се постанова да обезпечат достъп единствено за доклад на потреблението на топла вода, прецизираха от " Техем ".

Отчетната акция за отоплителен сезон 2018/2019 за клиентите на " Техем " в София ще продължи до 9 юни 2019 година

Самите изравнителни сметки ще са подготвени след 5 юли 2019 година Клиентите, които не са съгласни с тях, могат да изискат промяна в 30-дневен период. Ако няма такова заявление, данните за доплащане или приспадане от към този момент погасените през зимата сметки ще бъдат предадени към 5 август на " Топлофикация София ".

Фирмата напомня, че може да се съобщи самостоятелен доклад на уредите. Неосигуряването на достъп до уредите даже на един клиент в постройката до 9 юни ще докара до начисляване на оптималната мощ за него и следващи корекции в изравнителните сметки на всички клиенти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР