Топла, ароматна и питателна патешка супа със зеленчуци. Насладете се

...
Топла, ароматна и питателна патешка супа със зеленчуци. Насладете се
Коментари Харесай

Патешка чорба със зеленчуци

Топла, ароматна и питателна патешка чорба със зеленчуци. Насладете се на необикновено благоухание и усет.

Необходими Продукти

● патешко месо - 1.2 кг, за готвене, бутчета или гърди с кост
● сол
● лук - 2 глави
● дафинови листа - 4 броя
● карамфил - 1 бр.
● моркови - 1 брой
● сол - 2 супени лъжици

За зеленчуците


● моркови - 250 г
● целина - 1/2 глава
● пащърнак - 400 г
● праз - 2 бр.
● шалот - 2 бр.
● масло - 1 с.л.
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

За бульона: Изплакнете патицата от вътрешната страна и извън, подсушете я и я натрийте пламенно със сол и черен пипер. Обелете лука, нарежете на две и надупчете с дафиновите листа и карамфила. Обелете кората на моркова и го нарежете на кубчета.

Сложете 2-3 литра (приблизително 8-12 1/2 чаши) студена вода в тенджера, прибавете патица, половинки лук и моркови, оставете да заври и прибавете сол. Гответе на слаб огън при затворен похлупак за 2 часа. Междувременно отстранете пяната и мазнината.

След 2 часа готвене извадете и обезкостете патицата. Изсипете патешкия бульон през цедилка в тенджера, оставете да се охлади и отстранете мазнината от повърхността, която е станала твърда.

За зеленчуците: Измийте и обелете морковите, корена от целина и пащърнака и ги нарежете на равни части. Изплакнете и нарежете праза и го нарежете на едри части. Обелете шалота и го разполовете или четвърти.

Разтопете маслото в тенджера, задушете за малко шалота, прибавете останалите зеленчуци и налейте обезмасления бульон. Поставете части патешко месо и оставете да заври.

Оставете да къкри на ниска температура за 20-30 минути, до момента в който зеленчуците омекнат. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте патешката чорба, до момента в който е още топла.

Патешка супа със зеленчуци ще ви стане обичана.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР