Топклиматолог: Гръмотевици без дъжд палят пожари също. Рискът от пожари в

...
Топклиматолог: Гръмотевици без дъжд палят пожари също.
Рискът от пожари в
Коментари Харесай

Топклиматолог: Гръмотевици без дъжд палят пожари също

Топклиматолог: Гръмотевици без дъжд палят пожари също.

Рискът от пожари в страната остава висок. Това разгласи топклиматологът Симеон Матев.

Основните аргументи за това са няколко, разясни той.

Топклиматолог: Гръмотевици без дъжд палят пожари също 03.08.24 13:33 Третият мандат виси на косъм! Има Такъв Народ и ГЕРБ вземат решение дали отиваме на избори? 03.08.24 13:16 Явор Дачков разкри огромната опашата неистина на века 03.08.24 12:55 Партиарх +Даниил направи огромен жест в памет на Св. Иван Рилски 03.08.24 12:34 Политик удари в земята Ружа Игнатова! С ментето „ ZEXY “ Давид Бонев обещавал големи облаги на наивници? 03.08.24 12:08

Първата и съществена е, че още от юни т.г. над България и Балканите има дълги сухи интервали. Липсата на съществени превалявания е огромен минус във връзка с пожарите, изясни още той.

„ Днес и на следващия ден времето ще е по-динамично. Има условия за валежи. Повече ще са в западната половина на страната, по-късно ще отидат и на североизток “, съобщи климатологът Симеон Матев.

Гръмотевичната интензивност без да вали е един от главните причинители на горските пожари, изясни още климатологът. Това припомня за приказката за гръм от ясно небе, която е метафорична и няма по какъв начин да се случи без съществуването на облаци, напомнят сътрудници на Матев.

SafeNews напомня, че след природата, индивидът има основно влияние върху пожарите, по тази причина експерти поучават:

Не изхвърляйте незагасени цигари от колите си или, до момента в който сте в полето или планината!

Ако нямате вода загасете цигара благодарение на слюнка, с цел да е безусловно несъмнено, че е загасена окончателно. Няма нищо срамно в това деяние, тъй като то може да избави освен доста дървета и растителност, само че и човешки живот.

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР