Топеното сирене е отлично за намазване за сандвичи и е

...
Топеното сирене е отлично за намазване за сандвичи и е
Коментари Харесай

Как лесно и бързо да си приготвите топено сирене у дома РЕЦЕПТА

Топеното сирене е чудесно за намазване за сандвичи и е доста уместно за закуска или за бързо ядене. Можете да го приготвите вкъщи, като изобщо няма да отстъпи по усет на готовото, а качеството ще бъде тествано персонално.

Продукти:

Извара - 500 g;
Яйце - 1 бр.;
Сода бикарбонат - 1/2 ч.ч.;
Сол - 1 чаена лъжичка;
Масло - 100 г;
Черен пипер (по предпочитание и на вкус)

Като начало означаваме, че изварата за подготвяне на топено сирене би трябвало да е мека и влажна, сухата не е подобаваща, тъй като няма да ви разреши да получите мечтаната консистенция на готовия артикул. В същото време наличието на мазнини в изварата няма изключително значение.

Метод на готвене:

Прехвърлете изварата в дълбока купа, прибавете суровото яйце, сол, сода бикарбонат и разбъркайте до гладкост. Най-добре е да употребявате потапящ се блендер за това.

В получената маса прибавете омекналото до стайна температура масло и разбъркайте всичко още веднъж, с цел да не останат бучки от изварата.

Сварете вода в тенджера, която е по-широка от съда с изварената маса. След това би трябвало да намалите котлона до най-малко и да поставите съда с изварената маса на водна баня. Разбърквайки непрестанно, доведете масата до тънка, вискозна консистенция. Разбъркайте по-добре с дървена шпатула. Трябва да извършите това някъде в границите на пет минути и много бързо.

Веднага щом сиренето стане вискозно и стартира да се отделя от стените на съда, извадете съда от водната баня. Докато към момента не е замръзнало, можете да добавите към него освен червен пипер, само че и сок от чесън, билки, нарязана шунка, маслини, сушени домати или гъби, т.е. тези подправки и пълнители, които харесвате.

Изсипете готовото сирене в съдове, авансово намазани с масло, оставете го да изстине и охладете, покрити с похлупак или стреч фолио. Дръжте го на студено най-малко 3-4 часа, като е по-добре да го поставите през нощта. През това време готовият артикул придобива познатата консистенция на топено сирене – нежна, леко разтеглива. Домашното топено сирене се съхранява добре в ледник за към две седмици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР