ТОПЕКА, Канзас (AP) — Репортер на седмичен вестник в Канзас,

...
ТОПЕКА, Канзас (AP) — Репортер на седмичен вестник в Канзас,
Коментари Харесай

Репортерка съди град в Канзас и различни длъжностни лица за полицейска атака срещу нейния вестник

ТОПЕКА, Канзас (AP) — Репортер на седмичен вестник в Канзас, който полицията обискира предходната година, заведе във вторник федерален иск против родния град и локалните управляващи, заявявайки, че нападението е предизвикало проблеми с физическото и психическото й здраве.

Репортерът от Marion County Record Филис Зорн търси обезщетение в размер на 950 000 $ от град Марион, някогашния му кмет, някогашния шеф на полицията, сегашен краткотраен шеф на полицията, комисията на окръг Марион, областен шериф и някогашен заместник-шериф. Делото ги назовава „ съзаговорници “, които са я лишили от свободата на печата и словото и от отбраната от голословни полицейски обиски, обезпечени от конституцията на Съединени американски щати.

Служителите нахлуха в офисите на вестника на 11 август 2023 година както и дома на издателя Ерик Майер, конфискувайки съоръжение и персонални мобилни телефони. Тогавашният началник на Marion Гидеон Коди сподели, че проверява дали вестникът е направил кражба на идентичност или други закононарушения при достъп до щат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР