Топ шефовете на осем водещи фирми за криптовалути, включително Coinbase

...
Топ шефовете на осем водещи фирми за криптовалути, включително Coinbase
Коментари Харесай

Топ шефове на криптофирми ще бъдат изслушани от Конгреса на САЩ

Топ шефовете на осем водещи компании за криптовалути, в това число Coinbase Global Inc, ще свидетелстват пред комисия в Конгреса на Съединени американски щати идната седмица.

Алесия Хаас, финансов шеф на Coinbase Global, изпълнителните шефове на Circle, FTX Trading, Paxos и Stellar Development Foundation са измежду поканените за чуване в Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите. Срещата ще се състои на 8 декември.

Това е първият път, в който огромни играчи на бързо разрастващите се крипто пазари ще свидетелстват пред законодателите, до момента в който политиците се борят с последствията от новия финансов артикул и това по какъв начин най-добре да го контролират, написа „ Ройтерс “.

Някои прогресисти стават все по-скептични във връзка с криптовалутите и рисковете, които могат да съставляват, като сенатор Елизабет Уорън и други, призоваващи за регулаторни ограничения против волатилния бранш.

Според известие на комисията чуването ще се концентрира върху „ провокациите и изгодите от финансовата иновация “.

Изслушан ще бъде и Брайън Брукс, сегашен основен изпълнителен шеф на Bitfury, който преди този момент работеше като основен банков регулатор при администрацията на президента Доналд Тръмп. Като част от Службата за валутен надзор, Брукс посочи няколко политики, целящи да улеснят банките да се ангажират с криптовалута.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР