Топ производителят на автомобили в Европа Volkswagen планира инвестиции е

...
Топ производителят на автомобили в Европа Volkswagen планира инвестиции е
Коментари Харесай

Най-големият производител на автомобили в Европа инвестира $750 милиона в производство на електромобили в Мексико

Топ производителят на коли в Европа Volkswagen възнамерява вложения е произвеждане на електрически транспортни средства в Мексико. Президентът и основен изпълнителен шеф на Volkswagen Mexico Холгер Нестлер разгласи, че компанията ще влага съществено в производството на електрически автомобили. За задачата са планувани два инвестиционни пакета. Според Нестлер задачата е освен да се създават електрически автомобили, само че и да се изградят по-устойчиви такива.

Volkswagen ще влага 750 милиона $. Това ще първият от двата пакета. Финансирането има за цел да трансформира завода на Volkswagen в Пуебла. Това е най-големият авто цех в Мексико и един от най-големите на компанията.

В момента заводът създава модели като Jetta, Beetle, Golf и Tiguan Long Version.
 Volkswagen стопира произвеждане на модели в най-големия цех за електрически автомобили в Европа
Volkswagen стопира произвеждане на модели в най-големия цех за електрически автомобили в Европа

Той спря и производството на електрически автомобили в завода си в Дрезден предишния месец

Според шефът на Volkswagen Mexiko, " автомобилният производител възнамерява да стартира първо с промяна на промишлеността. " Ръководителят на VW Мексико разяснява, че желае да употребява " най-съвременна технология " в оборудването. Плановете са през идващите една - три години ще бъдат направени " огромни вложения " за създаване на нови електрически модели.

Вторият капиталов пакет, който ще бъде оголен при започване на 2024 година Той ще включва забележителна сума, само че няма повече детайлности. Президентът на Volkswagen Mexico разгласи още, че новият модел, който ще се създава в завода, ще бъде показан през идващите 12 месеца.

Междувременно Volkswagen спря производството на електрически модели в два немски завода предходната седмица. Спирането визира моделите електрически автомобили VW ID.4, ID.7 и Audi Q4 e-tron. Автомобилният производител съобщи, че неналичието на електрически мотори била причина за прекъсването на производството.
 Volkswagen стопира производството си в немски цех
Volkswagen стопира производството си в немски цех

Там се произвеждаше електрическият автомобил ID.3

та за проектите в Мексико на европейския производител идва, откакто Tesla удостовери " натиска спирачката " на Gigafactory Mexico на фона на терзанията за забавянето на световната стопанска система. Изпълнителният шеф Илон Мъск разгласи при започване на октомври, че се поставят основи за започване на строителството и в това време има терзания на фона на средата с високи лихвени проценти, в която се намираме.

Съвсем неотдавна стана ясно, че Gigafactory Mexico има всички разрешителни, нужни за започване на строителството. Просто чакаше Tesla да даде зелена светлина.
 Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб
Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб

Преходът към електрически автомобили в Китай хвана компанията малко неподготвена
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР