Топ дипломатът Маас предупреди, че разделянето на сигурността на САЩ

...
Топ дипломатът Маас предупреди, че разделянето на сигурността на САЩ
Коментари Харесай

Външните министри на Германия и Турция атакуваха едновременно Макрон

Топ дипломатът Маас предизвести, че разделянето на сигурността на Съединени американски щати и тази на Европа не би било в полза на европейците. С това той и Германия като цяло продължи рецензиите си към френския президент Еманюел Макрон по отношение на бъдещето на НАТО, като предизвести, че последните му оферти могат да основат нови разделения в Европа.
Изказвайки се на външнополитическа конференция в Берлин, Маас акцентира, че НАТО, което Макрон упрекна в " мозъчна гибел ", би трябвало да остане като централен дирек на европейската сигурност.
" Мисловните опити за отцепване на американската и европейската сигурност ме тревожат и освен поради нашата лична сигурност. Страхувам се, че те ще разделят Европа ", акцентира Маас, съгласно БГНЕС.
По-рано този месец Макрон изрази подозрения по отношение на бъдещата жизненост на НАТО с аргумента, че европейците би трябвало да понижат зависимостта си от американците и да основат лична обща отбранителна конструкция. Забележките на Макрон бяха остро подложени на критика от водачите на страните от Централна и Източна Европа, в това число Полша, Литва и Естония.
Междувременно, турският външен министър Мевлют Чавушоглу упрекна Макрон, че е " спонсор на тероризма " и отхвърли рецензиите на френския водач за настъплението на Турция в Сирия. Чавушоглу сподели пред кореспонденти, че Макрон желае да бъде водач на Европа, само че се " разклаща ".
Миналия месец френският президент разгневи Турция, откакто одобри чиновник на ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили (SDF). Турция счита част от тази група за терористи.
Обръщайки се към кореспонденти в турския парламент, Чавушоглу съобщи: " Той [Макрон] към този момент е спонсор на терористична организация и непрестанно ги приема в Елисей. Ако негов съдружник е терористична организация... в действителност няма нищо повече за споделям. В момента в Европа има празнина. [Макрон] се пробва да бъде нейният водач, само че водачеството идва по натурален метод. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР