Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението Кръвообращението е много важно

...
Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението Кръвообращението е много важно
Коментари Харесай

Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението

Топ 8 билки, които усъвършенстват кръвообращението

Кръвообращението е доста значимо за здравето. Кръвта транспортира О2 и хранителни субстанции до всички тъкани и органи в тялото. Помага и при превозването на отпадъчните материали от телесните тъкани и органи.

За да се транспортира кръвта дейно през кръвоносните съдове без никаква спънка, вярното хранене, което включва и някои билки е доста значимо.

Билки за по-добро кръвообращение

Известно е, че някои билки са потребни за кръвообращението, тъй че ги включете в диетата си, с цел да подобрите общата кръвна картина.

1.Гинко билоба
Гинко билобата е измежду най-старите дървесни типове на Земята. Тя има мощни антиоксидантни свойства и се употребява от хиляди години за лекуване на разнообразни проблеми с кръвта и паметта. Тя има способността да усъвършенства притока на кръв. Чрез възстановяване на кръвния поток се понижава рискът от заболяването на Алцхаймер.

2.Боровинка
Докато боровинките нормално се употребяват за лекуване на диария, те също имат свойството да разреждат кръвта. Поради тези аргументи боровинките се употребяват и в случаи при венозна непълнота, зараждаща при увреждане на вените. Проучванията демонстрират, че като се изключи че усъвършенства кръвообращението, боровинката оказва помощ при атеросклероза.

3.Mагданоз
Освен че е известен като фалшификация и се употребява в разнообразни ястия, магданозът е значима съставна част в многочислени добавки, защото уголемява кръвоносните съдове. Магданозът също е богат източник на витамини В12 и С.

4.Кора от върба
Съдържа салицин, вещество, което е сходно на аспирина. Традиционно се употребява за лекуване на разнообразни възпаления и болести. Салицинът разрежда кръвта и по този метод улеснява потока през съдовете.

5.Кайенски пипер
Кайенският пипер е специфичен тип пипер и е един от най-здравословните. Съдържа капсаицин, който му придава лютия усет. Традиционно се употребява като средство за справяне с някои болести като хронична болежка, неприятно кръвообращение, главоболие, възпалено гърло и зъбобол.

6.Див кестен
Проучванията демонстрират, че потреблението на диви кестени може да бъде съдбовна, само че в случай че се употребяват вярно, от тях се подготвят лекове и кремове за възстановяване на кръвообращението.

7.Глог
Тази билка усъвършенства кръвообращението и въздейства позитивно на здравето на сърдечния мускул, който контролира сърдечния темп и усъвършенства притока на кръв.

8.Джинджифил
Коренът от джинджифил уголемява кръвоносните съдове. Помага при отварянето им, тъй че кръвта да протича по-лесно през тях. Джинджифилът има и други свойства за възстановяване на здравето. Джинджифилът е антивирусна и противовъзпалителна билка, тъй че е превъзходен при настинки, грип и ставни проблеми. Една чаша чай от джинджифил дневно е превъзходен метод за възстановяване на кръвообращението и повишение на имунитета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР