Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една

...
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една
Коментари Харесай

Вита баница с леща и праз

Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една концепция за постите, а за какво не и за:

Искам да ви предложа една чудесна баница, която подготвям на брачна половинка ми, като опция на баницата с кайма. Eстествено, бихме могли да използваме соев гранулат, само че аз избирам да не спекулирам със соята, по тази причина употребявам леща. Умишлено не запържвам лещата с праза, с цел да е по-лека и подобаваща за постите.

200 гр кафява леща
1 праз
1 морков
1 картоф (по желание)
чубрица, къри или кимион, черен пипер, сминдух или съгласно вашия усет подправки
сол на усет
3-4 лъжици зехтин или олио
пакет кори за баница


Накиснете лещата една нощ. Отцедете водата. Измийте праза, нарежете на ситно. Измийте и нарежете моркова и картофа.

Поставете лещата, моркова, картофа и подправките в тенджера. Добавете горещия бульон или вода и оставете да къкри покрито за 30-40 минути, като разбърквате понякога. В края, лещата би трябвало да е съвсем сварена.

Отцедете непотребната вода, намачкайте с вилица моркова и картофа, може и част от лещата, само че не пасирайте цялата примес, хубаво е да се усещат част от зрънцата.

Добавете праза, разбъркайте добре и пробвайте още веднъж, прибавете още подправки при потребност. Разпръснете част от плънката върху кората(ако са доста финни, може да употребявате и две) и завийте на руло, поставете в тавичка намазана с олио, или покрита с хартия за печене, като навивате на охлювче, започвайки от средата на тавичката.

Готовата баница, може да се залее със примес от към 100 мл вода (може и газирана) и олио. Аз персонално, поставям единствено вода(за да не усложнявам с готвено олио), пече се на 180-200’ за към 30 мин или до златист цвят, изважда се и се намазва с олио или зехтин, или с краве масло отвън постите.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР