Тончо винаги пишеше конкретно за даден певец или певица. Беше

...
Тончо винаги пишеше конкретно за даден певец или певица. Беше
Коментари Харесай

Катя и Здравко от "Ритон" съкрушени от скръб разказаха за предсмъртната молба на Тончо Русев

" Тончо постоянно пишеше съответно за даден артист или певица. Беше особено, че той не пишеше просто музика, а познаваше характерите ни. По този метод влизаше под кожата авансово. Още преди да сме седнали на пияното. Той усещаше какво може един реализатор. " Това съобщи включвайки се по телефона в ефира на " Здравей, България " Васил Найденов във връзка на тъжната новина за гибелта на композитора Тончо Русев.

" Изключителен музикант е, а и инструменталист. Неговата музика е извънредно българска. Тя е адресирана до всеки един от българите. Музиката на Тончо остава във времето ", сподели той.

" Телефонна обич пях преди дни в Лондон. Публиката стана на крайници. Тези овации не са за мен единствено, ами и за Тончо. Той измисли дуетът ми със Силвия Кацарова - " Огън от обич ". Песните му са доста мощни като страсти. Всеки един от нас му споделяше Маестро и в действителност остава в сърцата на хората. Това е най-важното самопризнание за един човек - имало е смисъл да съществува. С доста от песните му съм печелил състезания ", призна още естрадната легенда.

" Изпращам го с думите " Бог да те елементарни, маестро " ", приключи той.

В студиото бяха Катя и Здравко от " Ритон " и двамата облечени напълно в черно. " Познавахме го от 42 години. Той е най-важният човек, с цел да сме дружно толкоз време. Както Васил сподели, Тончо ни познаваше, по тази причина ставаха шлагери. Сигурно е имал уязвимост към реализатор, само че не му личеше ", сподели Здравко.

" Той ни срещна, беше ни неофициалният продуцент ", съобщи Катя и добави, че Точно постоянно е правил музика по към този момент готово стихотворение: " Винаги е казвал - нотите идват, откакто видя думите ".

Двамата признаха, че преди последния им концерт са се чули с Тончо и той ги е помолил да посветят негова ария на жена му Елена. " Не се разплакахме, само че ни стана доста тъжно. Той към този момент беше доста болен ", сподели Здравко.

" Благодаря, че го познавахме ", съобщи на изпроводяк Здравко, а Катя просто обели " Светла му памет ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР