Тон даде в четвъртък вечер френският президент Еменюел Макрон, който

...
Тон даде в четвъртък вечер френският президент Еменюел Макрон, който
Коментари Харесай

Цяла Европа втърдява мерките срещу разпространението на коронавируса

Тон даде в четвъртък вечер френският президент Еменюел Макрон, който разгласи, че това е най-тежката санитарна рецесия, която Франция претърпява от един век и прикани всички французи да лимитират пътуванията си единствено в най-наложителен случай. Образователната система - от детските градини до университетите, ще бъдат затворени от понеделник до ново разпореждане, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Макрон прикани хората на възраст над 70 години да си стоят у дома.

В тържественото си послание към французите той заяви, че първият тур на общинските избори, очакван в неделя, все пак ще се състои. Той заяви също, че ще предложи на американския президент Доналд Тръмп, който ръководи Г-7, изключителна самодейност за справяне с пандемията, който заплашва цялата международна стопанска система.

Макар да прикани да се заобикаля националистическата реакция, Макрон призна, че затварянето на границите за ограничение на разпространението на ковид евентуално ще бъде належащо, само че би трябвало да се взема решение на европейско равнище, в съгласуваност сред 27-те от Европейски Съюз.

В петък френският министър председател Едуар Филип разгласи, че държавното управление намалява от 1000 на 100 души позволения предел за всеобщи събирания във Франция. Забраната за събирания над 100 души влиза в действие неотложно и важи за цялата територия на страната.

Според данни на Ройтерс в Германия има 2745 случая на болест с новия ковид. Петима души са умряли. Провинция Бавария затваря всички учебни заведения, детски градини и забавачки от понеделник до началото на ваканцията за католическия Великден, започваща на 6 април. Провинция Саар също разгласи, че ще затвори краткотрайно учебните заведения си. Още три немски провинции, измежду които и най-голямата Северен Рейн-Вестфалия, се чака през днешния ден да вземат решение за затваряне на учебните заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР