Томислав Дончев препоръча в парламента на настоящите управляващи да прочетат

...
Томислав Дончев препоръча в парламента на настоящите управляващи да прочетат
Коментари Харесай

Томислав Дончев: До момента България е договорила нула по националния план за възстановяване и оперативните програми на ЕС

Томислав Дончев предложи в Народното събрание на актуалните ръководещи да прочетат плана за нов общ правилник и използвания правилник към Националния проект за възобновяване и резистентност. „Приятелски съвет – обърнете внимание на периодите, 2023 година е абсолютният краен период за договаряне на средства по проекта, за подписване на контракти, уточни Дончев. Той означи, че срокът изтича след година и шест месеца и за това време България би трябвало да контракти целия запас по проекта, в това време да извършва капиталовата стратегия в бюджета и да подписва контракти по оперативните стратегии.

„ До момента България е договорила по националния проект и по оперативните стратегии нула и е платила нула“, разяснява Дончев. Същественият въпрос не е дали Европейска комисия е отписала един милиард, а какъв брой милиарда ще загуби България още идната година, единствено по националния проект, аз залагам на три милиарда, съобщи той.

По-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява, че в оферти дневен ред на Народното събрание не вижда тези 22 закона, които ръководещите настояват, че са извънредно значими за Плана за възобновяване. Тя попита отчетите на омбудсмана, включени в програмата, ли са най-важни или проектът за възобновяване.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР