Томас Миколино е германец, който не се притеснява да експериментира

...
Томас Миколино е германец, който не се притеснява да експериментира
Коментари Харесай

Сладолед от щурци - новият хит на пазара

Томас Миколино е немец, който не се тормози да опитва с усети. Той живее в градче в южната част на страната и се трансформира в международна сензация с рецептата му за сладолед с усет на щурци. В магазина му са снимали телевизионни екипи от разнообразни страни по света. 

Идеята за подобен сладолед Томас е имал от дълго време. Едва, когато идва разрешението от Европейски Съюз, съумява да я осъществя.

„ Вкусът прилича лешник, макар че не се съдържа подобен. Съставките са брашно от щурец, мед, мляко, сметана, захар и малко ванилия ”, описа майсторът на сладкия десерт.

Мненията към концепцията му са разнообразни.

„ Получих известия от хора, които споделят, че няма да дойдат повече в магазина ми или се надяват да банкрутирам. Но има и доста клиенти, които пробваха сладоледа и споделиха, че не са си представяли, че усетът е толкоз добър ”, сподели още Томас.

Той споделя още, че сладоледът му с усет на щурец се продава добре, а някои клиенти идват единствено поради него. Има даже и клиент, който идва от Словения и пътува 400 километра в посока. Томас имал и други ексцентрични хрумвания през годините.

„ Преди две години направих сладолед с усет на наденица с черен дроб. Все още го имам в асортимента. Миналата година пък създадох сладолед с същинско ядливо злато. За страдание, към този момент не го върша. Топката струваше 4 евро и по тази причина хората не купуваха доста от него ”, описа още майсторът пред Нова тв.

Томас към този момент работи върху още два ексцентрични усета, които евентуално ще показа идната година. Засега те ще останат в загадка.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР