Тома Биков, ГЕРБ, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във

...
Тома Биков, ГЕРБ, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във
Коментари Харесай

Тома Биков: На Петков и Василев „маските паднаха“, намериха любовта 

Тома Биков, ГЕРБ, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Посещението на Борисов в Монтана.

„ Вие сте в Монтана с вашия водач Бойко Борисов, който през вчерашния ден дори си постна във фейсбука фотоси и написа, че това била неговата социология от Монтана. Изтече информация, че там бил и основният прокурор Иван Гешев. Има ли някаква конспирация? “, попита водещата Илиана Беновска. Тома Биков отговори, че ГЕРБ всяка събота посещават друг град в страната. Днес са на среща с членове и симпатизанти в Монтана и тези срещи нормално се организират в най-голямата зала в града.

„ Тоест няма явка сред основния прокурор и народни представители от ГЕРБ в Монтана? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че няма такова нещо!

Падането на държавното управление на Кирил Петков.

„ Разговаряме 3 дни, откакто по ваша самодейност, благодарение на Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Има Такъв Народ взехте главата на държавното управление на Кирил Петков. Предстои в понеделник той публично да подаде оставка и да се завърти рулетката, не знам до каква степен ще бъде продуктивна, за съставянето на нов кабинет. Тържествувате ли? “, попита Беновска. Тома Биков отговори, че рухването на едно държавно управление не може да бъде мотив за празненство. Той продължи: „ Правителството на процедура се самосвали и нашата мотивация да внесем избор на съмнение беше да ограничим този разпад, той да се случи единствено в границите на държавното управление и ръководещото болшинство, а не в границите на цялата страна и обществото! Защото несъответстващата формула, която господин Петков зададе, откакто разбра, че един от съдружните му сътрудници отхвърля към този момент да поддържа държавното управление, беше да стартират да се търсят някакви депутати, които вероятно да го поддържат. Това непосредствено се назовава политическо брокерство! Няма по-лошо нещо от това страната да зависи от политически брокери и от хора, зад които не е ясно кой стои! “.

„ Искам да споделим възприятията, които изпитахме, когато Кирил Петков разбра, че към този момент няма да е отпред на страната и някак патетично, съвсем като в „ На сбогуване “ на Ботев, се сбогуваше от трибуната на Народното събрание със своите министри! “, продължи Беновска и пусна запис от пленарна зала по време на гласуването на вота на съмнение на фона на днешния ѝ коментар:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

На фона на аплодисментите на падналите от власт „ Промяната “, Българска социалистическа партия и Демократична България Кирил Петков, като един Харвардски бунтовник, като че ли, излъчваше към цялостен народ, и към Татко, и към Лена си Христо-Ботьовото „ На сбогуване “:

„ Не плачи,татко, не тъжи, че станах ази бунтовник,

бунтовник,татко, въстаник!

Но кълни, баща, проклинай таз турска черна прокуда,

дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина –

да вървим да се скитаме немили, клети, недраги!

Аз зная, баща, благ съм ти, че може млад да почина,

кат си ме, баща, родил със сърце мъжко, юнашко,

та сърце, баща, не трае да гледа турчин, че бесней

над бащино ми огнище: там, дето либе хубаво

черни си очи вдигнеше…

Дружина потегля, отива, пътят е заплашителен, само че прочут:

аз може млад да загина…

Но… стига ми тая премия -да каже нявга народът:

умря бедняк за истина, за истина и за свобода… “

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска помоли събеседника си за коментар. Тома Биков съобщи, че след вота е изпитал възприятие на облекчение. Не е сигурен обаче дали Кирил Петков е схванал, че към този момент е министър-председател в оставка. „ Той до последно изглеждаше като човек, който не знае какво се случва! Това да ти падне държавното управление след 7 месеца ръководство и то след избор на съмнение не беше се случвало, тъй като до момента може да сме имали всевъзможни министър-председатели, само че те са били хора с политическа дълбочина! Докато Кирил Петков в политически проект е несъответстващ! Той е малко като, аз да вземем за пример също имам откровено предпочитание да стана централен нападател на Реал Мадрид и да вкарам 50 гола за един сезон, само че в случай че се опитам, по-скоро ще наподобявам по този начин, както Кирил Петков изглеждаше като министър-председател! “.

„ Значи Вие не можете да станете нападател на Реал Мадрид и да вкарате 50 гола, а Кирчо опита ли се? “, продължи Беновска. Биков отговори: „ Той наподобява по този начин, както аз бих изглеждал, в случай че ме сложат в титулярния тим на Реал Мадрид! Така изглеждаше той като министър председател на България! Човек може би с откровено предпочитание по някои въпроси да направи нещо, само че с липса на всевъзможни благоприятни условия! Какви бяха желанията на Кирил Петков аз не можах да схвана, отвън мантрата и лозунгите, че се бори с корупцията, каквото и да значи това! Аз съм сигурен, че той не може да даде формулировка какво значи корупция! Защото корупция е доста необятно разбиране и в целия свят битката с корупцията е доста сложна, тъй като мъчно се дефинира какво значи това! Корупция е от това да дадеш подкуп на някого, с цел да минеш през задния вход до това да дадеш подкуп да ти предлагат доктор, който да те одобри бързо! “.

„ Давате ли ми да Ви споделя една, тъй като казахте, че не сте схванал Кирил Петков за какво е във властта, да ви споделя нещо съкровено, на което се натъкнах, като взех едно изявление от Асен Василев! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от 2-ри юли 2021 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната “ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Е, господин Биков, виждате каква огромна всеотдайност е направил Асен Василев, с цел да влезе във властта! Няма обич до себе си, няма жена! “. Тома Биков отговори: „ Това най-после с маските беше забавно, тъй като една от фразите на Кирил Петков беше, че маските са паднали, което може би значи, че са намерили любовта пътьом! По отношение на господин Радев може би, тъй като към него беше отправена тази фраза! А по отношение на това, на мен ми се коства малко маниакално това схващане за властта. Едва ли не не си се оженил, тъй като изначално очакваш да станеш министър на финансите. Обикновено министър се става инцидентно, а в тази ситуация с господин Василев и господин Петков още по-случайно. Но аз не желая да върша някакъв психически портрет на господин Василев. считам, че влязоха във властта на първо място неподготвени за нея. И им хареса прекомерно бързо и прекомерно бързо си самовнушиха, че са родени за властта и в никакъв случай няма да слязат от министерския „ мерцедес “ и ще продължат да строят новия живот! “.

Ще се върне ли ГЕРБ в ръководството? Позицията на ГЕРБ по френското предложение за РСМ.

„ Главният въпрос в този момент е дали Бойко Борисов и ГЕРБ ще се върнете във властта, само че аз ще прибавя да застанете отпред на политиката по-скоро, тъй като властта е единствено средство? Но ще прибавя и уточнението на каква цена ще стане това. Не станаха ли Кирил Петков, Асен Василев и компания жертва на вътрешнополитическото напрежение, което сътвориха, включително и с ареста на Бойко Борисов? И с европейско-американското напрежение, което сътвориха, имаше един анекдот за Тито, който свирил на едно пиано, нагласил се е и за американците, и за Съюз на съветските социалистически републики в двата регистъра – „ и тук ми е добре, и там ми е добре “! Макрон не ги ли приплъзна? И Бойко Борисов не се ли възползва майсторски от казуса със Северна Македония? “, попита Беновска. Тома Биков отговори, че Борисов за няколко часа е направил толкоз по проблема Северна Македония, колкото Кирил Петков не е съумял да направи за 6 месеца! Той продължи, че една от аргументите за забавянето с ветото е било публичното мнение, което е ставало все по-нервно поради бездействието и цялостното недоумение на Кирил Петков по тематиката. Самият Петков е дал няколко изявленията, в които си признава, че въобще не е чел френското предложение, което е скандално! Невъзможността му да изясни такива комплицирани проблеми кара обществото да се опасява и да се напряга още повече. С несъответстващите си изявления Кирил Петков единствено е нагнетявал напрежение в българското общество по тематиката Македония. А в действителност френското предложение отразява една немалка част от българските претенции. В същото време времевата рамка за наш отговор е изтичала. „ И в случай че ние не бяхме взели това решение през вчерашния ден, идната опция за развиване на този проблем щеше да пристигна при шведското председателство и щеше да пристигна за нас при извънредно неподходящи условия! Ако разчитахме на Кирил Петков да вземе решение, каквото той отхвърляше да вземе до последния миг, просто щяхме да изпуснем тази опция, която прави по този начин, че българските претенции, огромна част от българските претенции да станат претенции на Европейски Съюз и от тази позиция България в идващите години да отбрани своите ползи! Това беше исторически късмет и това беше повода Борисов, колкото и парадоксално да звучи, опозиционен водач да поеме самодейността да изясни на хората и хората да го схванат! Да, има и хора, които са срещу това, само че като цяло я нямаше тази бурна реакция, която мнозина чакаха! И България да вземе това решение, което след време всички ще схванат, че е било вярното решение! “, безапелационен бе Биков.

„ Не знам до каква степен ще схванат, знаете, че има 60% противоречие измежду българите Македония да се причисли към Европейски Съюз и това ще бъде проблем на изборите, помислете за акцията! “, означи Беновска. Биков отговори, че голямата част от българите са „ за “ присъединение на Македония към Европейски Съюз, само че при избрани условия. Той добави, че на съвещание на ПГ на ГЕРБ Борисов е обяснил, че евентуално партията ще понесе и електорални вреди, само че в случай че не вземем това решение в този момент, нямаме гаранции, че българските претенции въобще в миналото ще влязат в преговорната рамка!

„ В понеделник Петков подава оставка пред Радев, стартира парламентарната совалка. Ако Политическа партия не успее да бъде изгласуван неин кабинет, тогава, въпрос А: ГЕРБ ще подкрепите ли политически иронично един нов кабинет на Политическа партия? Въпрос Б: вторият мандат се пада на ГЕРБ, ще вършиме ли вие държавно управление? “, попита Беновска. Биков отговори, че ГЕРБ няма да поддържа държавно управление на Политическа партия, тъй като формулата, която Кирил Петков предлага е същата, каквато е била и преди вота на съмнение. Той продължи: „ Колкото до нашия мандат – ние постоянно сме казвали, че сме подготвени да управляваме! Имаме хората, концепциите и потенциала да го създадем! Но единствено, когато бъдем първа политическа мощ и гласоподавателите ни отредят тази роля! Ще изчакаме и третия мандат, който е чист ангажимент на президента и зависи по какъв начин той би конструирал някаква формула на ръководство, до каква степен това е допустимо “.

„ Сега чета, че Корнелия Нинова била споделила някъде, че Борисов пробва да се „ препере “ през тематиката Македония! А на Радев Конституцията му била тясна, желал да дърпа конците и да ръководи страната посредством Политическа партия! “, заяви Беновска. Тома Биков отговори: „ Аз ѝ поисквам някой ден и тя да се „ препере “ през някаква тематика, тъй като досега не ѝ се удава! “.

Подаръкът.

   Беновска подари на госта си виртуално новия подарък на предаването с думите: „ Ще Ви я връчим по-късно и персонално, само че това е Вашата тениска Harvard low! Подаряваме тази тениска в шеговито отношение към възпитаниците на Харвард, които бяха тук отпред на страната! изпод обаче има надпис just kidding, просто се майтапя! Какъв е Вашият коментар? “. Биков отговори: „ Аз не мисля, че Харвард е отговорен за Кирил Петков! “. Така приключи диалогът сред Тома Биков и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 г.   


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР