Алея на Живите места в Кюстендилско“ стартира в града под

...
</TD
>Алея на Живите места в Кюстендилско“ стартира в града под
Коментари Харесай

Живите места в Кюстендилско със своя алея

Алея на " Живите места в Кюстендилско “ започва в града под " Хисарлъка “, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Тя е част от тазгодишното издание на обичайния Празник на черешата. Разположена е в пространството сред бул. " България “ и читалище " Братство “. В нея вземат участие представители на живите места в Кюстендилския район - създатели и техните кътчета, занимаващи се с разнообразни занаяти и услуги.

В алеята може да се срещнете с представителите на къщата " Деца на слънцето “, основана особено за апитерапия – дишане на кошерен въздух. В алеята взе участие и занаятчийски работилници по багрене, за обеци, бижута и талисмани - " Земна “. Пред жителите и гостите на Кюстендил се показва занаятчийска работилница " Сръчно " от село Слокощица, в която са включени два занаята – дърводелство и саречство, както и едно изкуство – изобразяване.

Тук е и дерменджията Свилен Класанов от село Еремия, занимаващ се единствено със остарели сортове пшеница и месещ хляба в нощви с изворна вода.

В алеята на занаятите се показва иковачът Мирослав Андонов, занимаващ се с направа на антични и средновековни реплики на оръжия и ризница, ножове, ковани произведения за бита и украса. Той взе участие дружно с  Ясен Ников. Мадлен Божилова показва уменията си в изработването на кюстендилска сая.

Арт ателие " Виту Крафт " демонстрира бижута и други творби от кристали и смоли. С Арт работилница Мо може да се омажете с глина и да извършите едно незабравимо странствуване в себе си. Може да видите и " Гъбеното царство “ на Борислав.

Артелие " КеТ " и занаятчия Катя Хаджийска – Кет също вземат участие в алеята на занаятите. Катя споделя истории и майстори изкусни дрехи, с умения да съчетава модерното и обичайното по своя несравним метод.

Своите умения в занаята демонстрира 91-годишният кошничар Димчо Занев, който ловко се оправя и с изработването на цървули.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР