Том Ханкс предупреждава феновете да не се поддават на дълбоки фалшиви реклами, използващи лицето му

...
Вижте тази публикация в InstagramПубликация, споделена от Том Ханкс (@tomhanks)
Коментари Харесай

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Том Ханкс (@tomhanks)

-->

Той сподели снимка на компютърно генерирано изображение от видеото, което показва нещо, което изглежда като млад Ханкс, облечен в черна риза и сако.

Ханкс деактивира коментарите по публикацията.

Deepfakes са реалистични, но изфабрикувани видеоклипове, създадени от AI алгоритми, често използващи знаменитости и високопоставени хора, за да направят движещи се изображения на фалшиви събития.

p>

Холивудската звезда и преди е говорила активно за използването на AI в развлекателната индустрия.

Следващата година Ханкс ще се появи във филма на Робърт Земекис Тук, за едно малко пространство и хората, които влизат в него през няколко десетилетия. Филмът ще използва AI инструмент, за да намали възрастта на по-младите версии на героя му на екрана.

„Отвратително нарастване“ на генерираното от AI сексуално малтретиране на деца изображения „подбуждащи педофили да извършват повече престъпления“

И през 2004 г. детският фантастичен филм „Полярен експрес“ беше първият пълнометражен филм, създаден изцяло с помощта на технология за улавяне на движение, създавайки изключително реалистичен 3D свят, който не беше нито едното, нито другото рисунка, нито реалност – но някъде по средата.

Бокофис и критичен хит, някои усетиха ефекта на „зловещата долина“ на филма (обезпокоителното усещане, причинено от нещо, което изглежда почти човешко, но не съвсем) го направи неудобно за гледане.

Прочетете още:
Тейлър Суифт и приятелите на знаменитостите карат продажбите на билети за НФЛ да скочат

Ханкс говори за неудържимия марш на AI технологията на Подкастът на Адам Бъкстън по-рано тази година.

Той каза, че способността да се манипулират човешки подобия „вътре в компютър“ вече е „нараснала милиард пъти“, добавяйки, че сега „го виждаме навсякъде“.

Той продължи с думите: „Може да бъда блъснат от автобус утре и това е, но изпълненията могат да продължат и продължават, и още, и още.

„Извън разбирането за AI и deepfake , няма какво да ви кажа, че не съм аз и само аз. И ще има някаква степен на реалистично качество. Това със сигурност е артистично предизвикателство, но е и юридическо.“

Щракнете, за да се абонирате за Backstage, където и да получавате вашите подкасти.

и Киану Рийвс са сред многото други звезди, които са беше обект на широко разглеждани неоторизирани дълбоки фалшификации.

Напоследък и американски актьори, и писатели стачкуваха по въпроси, включително по-добри предпазни мерки срещу неразрешено използване на техните изображения чрез AI.

Стачката на писателите приключи миналата седмица след 150 дни спорове, като сценаристите успешно аргументираха, че сюжетните линии, генерирани от AI, няма да се разглеждат като "изходен" материал и писателите не могат да бъдат накарани да използват технологията в работата си.

The стачката на актьорите, започнала на 14 юли, продължава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР