Том Брейди има нова работа – в авиокомпания

...
Том Брейди има нов работодател: Delta Air Lines. Седемкратният шампион
Коментари Харесай

Том Брейди има нов работодател: Delta Air Lines.

Седемкратният шампион на Super Bowl разширява своите бизнес начинания след кариерата си в NFL, присъединявайки се към Delta, за да работи по вътрешно обучение на служители и да се появява във външни рекламни кампании.

Delta каза в сряда, че Брейди ще стане „стратегически съветник“ на авиокомпанията.

Брейди ще си партнира с Delta, за да разработи и консултира „инструменти за работа в екип“ за повече от 90 000 служители на авиокомпанията и да участва в избрани маркетингови кампании, казаха от компанията.

През първата си година Брейди ще работи със служителите на Delta за „включване, културно познаване и потапяне“ в компанията и ще се появи във видео поредицата на изпълнителния директор на Delta Ед Бастиан с бизнес лидери, филантропи и други.

Въпреки че подробностите за партньорството не са конкретни, изглежда, че Delta иска да използва Брейди като нещо повече от говорител на знаменитост за марката в рекламите, каза Алън Адамсън, маркетингов експерт и съосновател на консултантската фирма Metaforce.

„Получаването на знаменитост на място е по-малко надеждно за по-младите потребители“, каза той. „Delta се опитва да търси как да използва асоциацията вътрешно.“

Брейди може да се появи в упражнения за обучение на служители, за да говори за работа в екип и управление на несгоди, каза Адамсън.

Този вид сделки за наемане на работа на знаменитости имат дълга история – и отвратителен опит.

BlackBerry нае Алиша Кийс (разбра ли? ключове…) като „творчески директор“ през 2013 г. и тя незабавно туитна за това – на iPhone. (Тя каза, че е била хакната). Сътрудничеството приключи само година по-късно.

Intel нае will.i.am, а Polaroid нае Лейди Гага като творчески директори приблизително по същото време. И двамата си тръгнаха след няколко години.

През 2019 г. Adidas подписа с Бионсе Ноулс като творчески партньор. Това партньорство приключи тази година.

През последните години Брейди се ангажира повече с бизнес начинания.

Брейди основава здравна и уелнес компания TB12 Sports и също така притежава медийна компания и линията за дрехи Brady Brand. Той също така е миноритарен собственик на британския футболен отбор Бирмингам Сити, отбор от Пикълбол от Мейджър Лийг и отбор в Серия E1, първият шампионат по състезания с електрически лодки.

Очаква се Брейди да влезе в ролята на спортен оператор, след като през 2022 г. подписа сделка с Fox Sports, която според съобщенията е на стойност 375 милиона долара за 10 години.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР