Толкова очаквахме празниците, а те минаха бързо. За много от

...
Толкова очаквахме празниците, а те минаха бързо. За много от
Коментари Харесай

7 прости стъпки, с които да преборим следпразничната депресия

Толкова чакахме празниците, а те минаха бързо. За доста от нас влизането назад в работен режим е мъчно и все по-често приказваме за меланхолия след празниците. Как обаче да се оправим с нея? Ето какво поучават специалистите:

1. Обърнете се обратно

Ако предходните две години сте страдали от меланхолия, възможностите това да се повтори са големи. Спомнете си по какъв начин сте прекарали празниците, дайте си сметка, че става въпрос за моментно положение и напълно скоро ще се чувствате още веднъж добре.
 меланхолия ThinkStock/Getty Images
2. Вижте вероятностите

Имахте късмет да се заредите с нови сили и да си починете. Готови сте за нови провокации . Намерете ново занимание, не инцидентно множеството хора си слагат нова цел за идната година. Спорт, танци, книга или друго обичано занятие.

3. Внимавайте с задачите

Внимавайте какво си поставяте като цел в новогодишната нощ. Разочарованието следващата година може да е по-голямо, а може и напълно да го няма. Нека задачите ви въпреки всичко бъдат постижими.-->
 пътешестване ThinkStock/Getty Images
4. Не се изолирайте

По празниците сме с близки и родственици. Не изпадайте в изолираност по-късно, по този начин смяната ще бъде по-рязка и по-неприятна. Поддържайте духа си с другари .

5. Надпреварвайте се със себе си

Преследвайте неща, които са измерими. Например пробвайте да спестявате. Или пък да упражнявате 3 пъти седмично. 

6. Започнете здравословен метод на живот

Начинът, по който се усеща тялото ни след празниците, не е най-благоприятен. Подувания, задържане на вода, качени килограми. Започнете да се храните здравословно , търсете здравословни предписания.
 храна ThinkStock/Getty Images
7. Правете си проекти

 Започнете да си вършиме проекти за море, планина, екскурзия в чужбина. Планирайте годината. Няма нищо по-зареждащо от упованието на нови празници или ново многообразие. 

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР