„Толкова много имена минават през живота на човек.Всички тези имена,

...
„Толкова много имена минават през живота на човек.Всички тези имена,
Коментари Харесай

Хитовият роман Червеният тефтер излиза в България - slava.bg

„ Толкова доста имена минават през живота на човек.Всички тези имена, които се появяват, а след това изчезват. Които разрушават сърцето ни и ни карат да плачем. Които ни стават любовници или врагове. Понякога раззеленявам бележника си. Той се трансформира в нещо като карта на живота ми “. Малката Дорис получава от татко си бележник с червени кожени корици.

В него тя записва всички хора, които са трансформирали живота й. От слугуването в богаташка къща, през стилния подиум в Париж, ужаса на Втората международна война, самотата в Ню Йорк, любовта й с Алан. Днес тя е на 96 години и живее сама в Стокхолм. Повечето имена в бележника са зачеркнати: напуснали са живота й. Най-голяма наслада й носят позвъняванията на племенницата й Джени. Един ден Дорис стартира да записва историите от пъстрото си минало. Така ще успее да показа с Джени най-съкровеното си – спомените. В навечерието на 14 февруари на българския хартиен пазар ще бъде оповестен романът „ Червеният бележник “ от София Лундберг.

Самият Фредрик Бакман дефинира книгата като история, написана с обич и разказана с наслада. Почти незабавно след излизането си романът подрежда Лундберг измежду най-популярните модерни шведски писатели и печели възторжени мнения от критици, читатели и създатели. „ Увлекателна книга, която ще ви въодушеви да придърпате комфортен стол до камината, да си вземете чаша парещ шоколад и да се насладите на хартиен хюга миг “, разясняват от Ню Йорк Таймс. София Лундберг е работила като публицист и редактор на списание.

Дебютният й разказ „ Червеният бележник “ се трансформира в международна сензация. Критиците правят оценка високо умеенето на Лундберг да води читателите на странствуване през времето и пространството, любовта и загубата, и дефинират писателката като блестяща нова звезда в скандинавската литература.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР