Толкова много хора теглят кредити в днешно време. Кандидатстват за

...
Толкова много хора теглят кредити в днешно време. Кандидатстват за
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за кредитните консултанти

Толкова доста хора теглят заеми в днешно време. Кандидатстват за тях в банки и небанкови кредитни организации. Имат огромен избор и могат да се насочат към жилищен, потребителски, бърз заем, заем до заплата – вариантите са безкрайни. Кредитоискателите имат опция да избират, кое е най-хубаво съгласно техните стремежи, упования и потребности. Но да откриеш най-удачния заем измежду толкоз доста оферти не е лесна задача. Това може да отнеме доста време, нерви и старания. Да ходите от офис в офис, да разглеждате кредитни уеб сайтове с часове е обикновено да ви изтощи и обърка. Особено мъчно е, в случай че не сте теглили заем до в този момент и не сте осведомени с кредитните параметри и условия. За да се опазите от неточности и неправилни решения най-добре се доверете на кредитен съветник. Той ще ви помогне да откриете най-изгодния заем, съгласно вашите условия.

Мисия кредитен съветник

Кредитните консултанти  са хора, които се занимават с финансов маркетинг и оказват помощ на хората при избор на заем. Обясняват им на наличен език офертите на кредиторите, изискванията на заемите и цялата процедура по сключването на договорите.

Консултантите работят в кредитни компании, банки, финансови къщите или са самостоятелни. Те са лицето на кредитната общественост. Кредитните консултанти са нормално с финансово обучение, приключили маркетинг или счетоводство. Не всеки може да упражнява тази специалност. Подходящите за такава служба би трябвало да са отзивчиви, изобретателни, с положителен метод към хората, дисциплинирани и наясно с новите технологии. Те би трябвало да схващат от какво се нуждаят кредитоискателите, да са правилни и честни с хората и да дават кредитната информация тъкмо и правдиво. Те не би трябвало да натрапват личното си мнение и да не притискат клиентите, а единствено да ги поучават и насочват в вярната посока.

Какво тъкмо да чакаме от Кредитния съветник

Той проучва вашите финансови благоприятни условия, самостоятелни характерности, упования и цели. Ще ви осведоми детайлно за параметрите и особеностите на кредитните контракти на банките и кредитните компании, с които имате интерес да работите. На разположение на кредитоискателите е подробна оферта сравняваща заемите на финансовия пазар, техните характерности и финансови параметри.

След като извършите своя избор и се спрете на една избрана кредитна институция, кредитният съветник ще ви подкрепи при правенето на документите за кандидатстване. Ако нещо ви тормози по изискванията, той ще организира вторични диалози с компанията, с цел да ви обезпечи по-добри параметри по контракта. Той е до вас през целия развой от подаване на документи и подписване на контракта до приемане на парите.

Кредитният съветник няма право да прави избор вместо вас. Да ви дава обещание нереализуеми резултати. Или да лимитира активността си единствено до това да ви срещне с кредитен чиновник на дадена компания.

Защо да изберем Кредитен Консултант

Когато търсите заем елементарно може да се объркате от многото оферти на пазара, всички с разнообразни клаузи и условия. Това затруднява избора и решенията ви.

Тогава най-добре е да се доверите на кредитен съветник, той в детайли ще ви изясни всичко обвързвано със заема, информация като месечни вноски, лихвен %, такси, комисионни, рефинансиране, прибързано погасяване. Трябва да сте изцяло наясно с всичко преди да подпишете контракта за заем. Ако решите да кандидатствате онлайн също е добра концепция да се съветват и да получите по-голяма изясненост по предлаганите условия. Кредитният съветник би ви оказал помощ при потребност от рефинансиране на заеми или предоговаряне на изискванията по заем.

Друг проблем поражда и когато по една или друга причина не можете да изплащате заема си. Тогава е добра концепция да се свържете с вашия кредитен съветник, да се консултирате с него, какво да предприемете в такава обстановка с цел да може да излезете от рецесията.

Има ли разлика сред кредитен съветник и кредитен медиатор

Да, несъмнено има разлика. Кредитният съветник не взема своята комисионна от банкова или кредитна институция. Клиента е този, който заплаща неговото заплащане. Той е независещ от кредитните институции и работи напълно за ползите на кредитоискателите.

Кредитният медиатор е регистриран в Българска народна банка и получава своето заплащане от банките, към които насочва хората искащи да вземат заем. Посредника пази правата на клиента, а в това време банката му заплаща за това. Кредитния медиатор, като цяло не желае да визира ползите на банката.

Какво би трябвало да знае за вас Кредитния съветник

Когато прецените, че е най-добре да се доверите на съветник, при срещата си с него би трябвало да му дадете точна и цялостна информация. Това включва вашите месечни приходи и разноски, това вашият първи заем ли ще бъде или имате и други, какъв е техния размер, към коя институция, на какви вноски се покриват. Към какъв вид заем сте се насочили, с каква цел ще го употребявате. Тази обстойна информация ще му помогне да реши, кой кредитен артикул е преференциален за вас и вашето финансово състояние.

Заключение

От изследванията, които направихме стана ясно, че потреблението на Кредитен съветник е изцяло целесъобразно. Благодарение на неговите услуги ще намерите верния заем, от който се нуждаете. Ще се почиствате сигурни и спокойни за значимата крачка, която ще предприемете. Всичко касаещо един заем ще ви бъде обяснено, ще бъдете подкрепени във всеки един стадий от процеса. Не се колебайте и се доверете на Кредитен съветник.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР