Толкова хубава, че почти да ти стане мъчно да я

...
Толкова хубава, че почти да ти стане мъчно да я
Коментари Харесай

Празнична къщичка

Толкова хубава, че съвсем да ти стане мъчително да я изядеш, съвсем

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● кокосово масло - 1 к.ч.
● кафява захар - 1 ч.ч.
● мед - 1 к.ч.
● сода - 1/2 ч.л.
● канела - 1 пакетче
● брашно - 600 г
● фондан - разнообразни цветове

за слепването


● белтъци - 1 бр.
● пудра захар - 200 г

Начин на подготвяне

В купа се смесват яйцето и захарта. Разбърква се с лъжица. След това се прибавят кокосовото масло и медът. Отново се разбърква.

Добавят се и останалите артикули без брашното. Разбърква се. Брашното се пресява и стартира да се прибавя към сместа последователно при непрестанно бъркане. Замесва се меко тесто.

От готовото тесто се изрязват частите на къщата със следните размери -

- предната и задната страна - 14 см на 11 см

- двете страни - 10 см на 12 см

- за покрива - 10 см на 13 см

За да ви е по-удобно може да изрежете шаблони от картон и да ги наложите върху тестото. Така по - елементарно ще изрежете частите на къщичката. Изрязаните елементи се трансферират в тава, която е постлана с хартия за печене. Редят се на разстояние една от друга.

Пекат се в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 5-7 минути. От останалото тесто може да извършите спомагателна декорация за къщата или меденки. След като са подготвени се оставят да изстинат хубаво.

Когато частите са изстинали се подготвя сместа, с която ще се слепи къщичката. Пудрата захар се пресява два пъти. Първо в суха купа стартира да се разрушава единствено белтъкът и по-късно последователно се прибавя пудрата захар лека-полека. Разбива се на най-ниската степен на миксера. Когато сместа стане гъста и гладка значи е подготвена.

Сместа се трансферира в плик, на който се изрязва леко връхчето. С тази примес се маже леко ъглите на къщичката отвътре. Стени на къщата се подпират с чаши. Изчаква се малко да стегнат стените и се поставя покрива.

Оставя се за няколко часа да стегне и по-късно се украсява. От фондан направих прозорците, вратата и снежинките. Те се закрепят на къщата, като отвътре се намокрят леко с вода.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР