Толкова голяма Европа, толкова малко време. Противно на това, което

...
Толкова голяма Европа, толкова малко време. Противно на това, което
Коментари Харесай

5 европейски града, които можете да обиколите само за 3 дни

Толкова огромна Европа, толкоз малко време. Противно на това, което може да си помислите, нямате потребност от шест седмици отпуск, с цел да се потопите напълно в европейския метод на живот. Ето пет града, които можете да видите в границите на три дни, или даже по-малко.
БРЮЖ, БЕЛГИЯ


Ако уикенд, прекаран в компанията на шоколад и бира ви звучи като фантазия, Брюж е вашето място. Този непокътнат феодален град е прочут и с двата типа прелъщение, тъй че прекарвайте дните си в някой (или за какво не всички) шоколадови магазини и пъбове в централния площад на Марк, в Брюж.
АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ


Разположен измежду спираловидните, ветровити канали, този град е един от най-красивите в Европа. И до момента в който сигурно можете да прекарате повече от три дни тук, 3 дни е това, от което се нуждаете, с цел да видите множеството от горещите места. Качете се на обиколка с велосипед, с цел да заснемете някои типичен канали с фотографии в живописните холандски градчета, а по-късно посетете един от техните 75 музея (Музеят на Ван Гог и Къщата на Ане Франк). Вземете букет от локални лалета преди да прекарате остатъка от уикенда, до момента в който се разхождате по водните пътища с пържени картофи или парче торта в ръка (или и двете).
ВЕНЕЦИЯ, ИТАЛИЯ


Плаващият град е прочут като едно от най-предпочитаните места в Европа. Но, с цел да получите пълноценно прекарване и да разгледате изцяло града вземете гондола още в първия ден. След като се качите ще видите, че същинската магия идва от „ лутането “ в извитите улички, свързани с идилични пешеходни мостове. Скритите магазини за изкуство, не би трябвало да се пропущат, похапване от пастата им и прекъсване за бързо разглеждане на сбирката " Пеги Гугенхайм " са повече от задоволителни, с цел да ви задържат вниманието още два дни.
НИЦА, ФРАНЦИЯ


Париж постоянно ще има място в сърцето ни, само че Ница е също толкоз добра и хубава дестинация. Наред с прелестните си крайбрежни гледки, дестинацията има брилянтна репутацията с музеите си на изкуството и ботаническите градини. Разходете се през VieilleVille (Стария град) и се отправете към примамливите му бутици, а по-късно почивайте с чаша шампанско край морето. Искате още? Кан и Монако са задоволително близо, с цел да си прекарате зашеметяващо втори и трети ден.
ПОРТО, ПОРТУГАЛИЯ


Лисабон получава шестица, само че Порто е еднообразно хубав и несъмнено по-малко туристически обитаем. Крайбрежният град, на към три часа път с кола северно от Лисабон, на практика е прочут с портовайна и пресните морски блага. Самият град е дребен и стилен - няма да намерите превъзходни европейски катедрали и площади, само че това прави съвършения релаксиращ уикенд прекаран в отпиване на сангрия до река Дуро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР