Толкова е ясно, че на 3 март не празнуваме свободата

...
Толкова е ясно, че на 3 март не празнуваме свободата
Коментари Харесай

Време е да се освободим от 3 март, обсебен до нетърпимост от руските лакеи у нас

Толкова е ясно, че на 3 март не честваме свободата си, че е добре да го отстъпим на руснаците този празник и да си изберем по-достойна дата за национална горделивост.  И сме длъжни да го създадем - 3 март към този момент е захласнат до непоносимост от съветските лакеи  у нас.

Те към този момент се активизираха – било светотатство да сменяме националния празник с 24 май, било родоостъпничество, предлагането разделяло нацията. Сякаш на 3 март тя е единна и слуша в унес нелепостите на Румен Радев от Шипка – по какъв начин в " освободителната “ война починали 200 000 руснаци за българското благополучие. Медицинският отчет до императора споделя друго - 49 104 са умрели от заболявания, 1360 – след нещастни случаи, а 11 905 в борби.

Много сходни нелепости към 3 март, които ни разделиха на русофоби и русофили. И това ли е националният ни празник?

На тази дата честваме контракт, измислен от Граф Игнатиев – потвърден българомразец. Създава се един идеал за българина – Санстефанска България, който е неосъществим. Няма никаква освободителна война – концепцията на Игнатиев е да има федеративна страна на Сърбия и България с водещ сръбски детайл. Крайно време е българинът, който си татуира Левски и Ботев по ръцете и краката, да опознае малко историята си.

Някой замисля ли се на какво оскърбление сме подложени – да честваме окупацията си.

Реално на 3 март 1878 година в селището Свети Стефан се подписва прелиминарен контракт сред две евроазиатски империи, с който се приключва войната посред им и се уреждат взаимоотношенията им. При подписването на контракта не е позволено присъединяване на българи, а резултатът от него е заменянето на османската власт с съветска окупация. Не може това събитие да е народен празник.

Никаква българска държавност не е възобновена на 3 март 1878 година.В контракта няма България, има територия, която е избрана като съветска губерния. И това събитие си го харесвате като народен празник?

Нетърпимо е съветски лакеи се отхвърлят от народа си и на 3 март, изключително на 3 март. С един размах се изгаврят с създателите на българското Възраждане, които трансфораха безпросветната парадайса в народ, горделив със своята история и генезис и подготвен да заплати с кръвта си жаждата си за независимост.

За какво ни е тогава 3 март? Ако тази дата има някакво значение, то е да отдадем заслуженото на всеки прислужник.

Защо, по дяволите, честваме националния си празник навръх тази дата.  Защо 3 март? Защо се радваме на свободата си пред паметника на съветски император?

Този спор се води постоянно на тази дата и след това забравяме, че идва идващия 3 март. Така наподобява ни е комфортно, защото тази дата ни е разделила на русофоби и русофили. Така желаеха Великите сили, по този начин след това искаше комунистическата агитация. И все не остана време да се освободим.

Е, време е да се освободим. Макар че руснаците протягат мръсните си ръце и към 24 май. Резервните дати са 6 септември и 22 септември. Но в никакъв случай повече 3 март!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР