Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме търпение

...
Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме търпение
Коментари Харесай

Кодрит Кадир

Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме самообладание да я споделим с вас! Разкошен елементарен сладкиш за делник и празник!

Необходими Продукти

за карамела


● прясно мляко - 800 мл
● яйца - 5 броя
● захар - 200 г
● ванилия - 1 пакетче

за кекса


● яйца - 2 брой
● захар - 100 г
● прясно мляко - 100 мл
● масло - 100 мл растително
● бакпулвер - 1 ч.л.
● брашно - 100 г
● какао - 2 ч.л
● прясно мляко - малко, за сиропиране
● захар - 5 с.л. за карамелизиране

Начин на подготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър към 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, прибавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, прибавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това от горната страна централно изсипете кексовата примес и я разпределете деликатно. Не се тормозете в случай че потъне - в следствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с към 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за към 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира мощно, тъй като кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е подготвен. Сладкишът Кодрит Кадир оставете да се охлади с водната баня в ледник за към 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По предпочитание поднесете със захаросани плодове.

Рецептата за Кодрит Кадир е изпълнена!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР