Толкова е вкусен, че няма никакво значение на коя страна

...
Толкова е вкусен, че няма никакво значение на коя страна
Коментари Харесай

Обърнат солен пай

Толкова е апетитен, че няма никакво значение на коя страна ще го обърнете

Необходими Продукти

За тестото


● яйца - 3 бр.
● кисело мляко - 1 с.л.
● брашно - 1/5 ч.ч.
● сода за самун - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.

За плънката


● кайма - 300 г
● лук - 1 глава
● ориз - 1 ч.ч.
● кашкавал - 300 г
● зелен фасул - 300 г замразен

Начин на подготвяне

Първо започваме да си приготвяме продуктите за плънката.

Слагаме ориза в тенджера като слагаме 1 ч.ч. ориз и наливаме 3 ч.ч. вода. Варим до подготвеност, а може и да е полуготов тъй като по-късно слагаме ястието във фурна. Обелваме лука и нарязваме на дребно.

В тиган с малко олио слагаме нарязания лук и задушаваме, след което и каймата. Дърпаме от котлона и оставяме да изстине.

През това време си настъргваме кашкавала на най-ситното на рендето. В тавичка слагаме хартия за печене и започваме да редим.

Първо слагаме гъбите, които авансово сме извадили и отцедили, по-късно настъргания кашкавал, варения ориз. Разпределяме и каймата с лука и най-после нареждаме боба.

Започваме да си подготвяме и по този начин нареченото тесто: Вземаме съд, в който счупваме трите яйца, прибавяме киселото мляко, брашното, хлебната сода, която авансово сме я загасили с оцет и най-после солта. Разбъркваме доста добре и заливаме пластовете с тестото.

Поставяме съда в печката и печем на 175 градуса за 40 мин. Когато към този момент паят е подготвен вадим и оставяме за към 35-50 минуити, по-късно обръщаме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР