Толкова е сладка баницата, която дели сглобката, че няма кой

...
Толкова е сладка баницата, която дели сглобката, че няма кой
Коментари Харесай

Слави Василев: Толкова е сладка баницата, която дели сглобката, че няма кой да ги бутне, освен улицата…

Толкова е сладка баницата, която дели сглобката, че няма кой да ги бутне, с изключение на улицата… 2024-та ще ни даде два полюса на политическия небосвод – от едната страна ще са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов. А от другата страна по натурален метод изниква президентът Румен Радев.

Това мнение изрече пред БНР политологът Слави Василев.

По думите му на втория полюс се появява Радев, “защото няма различен, а не тъй като самият той има предпочитание да заеме тази позиция ”:

“И поради конституционните промени, които цялата юридическа общественост сподели, че са нескопосани и явно нападат персонално президента ”.

Слави Василев акцентира, че с помощта на президента “има въпреки всичко някаква спирачка на тясно партийната воля на персонажите, които изброих ”:

“Добре че е президентът, който да сезира Конституционния съд, с цел да се произнесе по направените промени ”.

Политологът прогнозира Народното събрание и подкрепяно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ръководство да изкарат цялостен мандат.

“Толкова е сладка баницата, която разделят и толкоз е добър комфорта на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов. Че няма кой да ги бутне, с изключение на улицата. Едно болшинство от над 160 депутати, които държат Народното събрание, имат всички законови и конституционни учредения да държат крепко властта до края на мандата ”.

В собствен пост във Facebook Василев направи паралел сред обстановката във Франция и в България. SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:
Президентът на Франция избра най-младия министър-председател в цялата й история – на 34 години. По-млад началник на изпълнителната власт от него е бил само Наполеон, който става Консул (еквивалент) на 30 години. Габриел Атал има едно качество, което го отличава от всички останали. Медийно известен, прочут от публиката и извънреден комуникант, той не изпуска медийно присъединяване. Често влиза в конфликт с политическите си съперници в ефир. Популярен с две решения като министър на образованието. 1. Забранява бурката в училищата; 2. Връща повтарянето за тези, които не учат. Стигнал самичък до тези решения – откакто ги е предложил на президента, и същият ги одобрил – младият министър бързо натрупа известност. Рейтингът на предаванията скачат, като се появи в ефир. При нас имаше един, който стана министър, по-късно началник на партия и по-късно министър-председател. Тогава, когато беше изгряваща звезда – да го знаете от мен – същият не стигна до нито едно независимо решение. Нито далаверите с язовирите, нито тези с ББР, с което се направи име, не бяха негови начинания – същите му бяха персонално подадени от екипа на президента. Менте модернизатор, толкоз устоя и като министър-председател.
Разликата сред двата случая е в това, че Радев трябваше да се оправя в условия на служебна власт, по време на която цялата политическа класа го атакуваше. Докато Макрон си седи удобно в Елисейския замък и не мисли за съперници.
Мисли за проблеми. И за хора, които могат да ги решат. А тук, на балканския полуостров, ще изядат президента, че спазил Конституцията и управлявал в условия на парламентрна рецесия, която се роди разследване на желанието на хората да махнат Борисов. Радев сподели само, че е на страната на хората, вдигайки юмрука. Впрочем, не търсете аргументите за желанието на Борисов-Петков-Пеевски да лимитират Радев да сформира служебни кабинети по надалеч от историята, разказана тук. Но какво да обясняваш разликата в политическата система сред Франция и България, а и освен. Тя е видна от космоса. Пожелавам триумф, въпреки от надалеч, на новия френски министър председател. Още вести четете в секция България.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР