Толкова бързо, силно и на пръв поглед безпричинно влошаване на

...
Толкова бързо, силно и на пръв поглед безпричинно влошаване на
Коментари Харесай

Проблемите на Навални не са случайни, за какво е виновен Путин

Толкова бързо, мощно и на пръв взор неоснователно утежняване на положението на човек, който е физически здрав и спортува, не е елементарно да се изясни без версията за неговото отравяне. Естествено поражда въпросът кой би могъл да бъде поръчителят на толкоз скандално и демонстративно закононарушение? И кои са изпълнителите? Ако е вярна версията за отравянето на Навални в кафенето на аерогарата в Томск, то осъществяването на замисления проект безспорно е изисквало несъмнено майсторство, а и възприятие за безотговорност. Защото не е елементарно да използваш неусетно отрова на сходно оживено място. А и всяка неточност би могла да докара до отравянето на инцидентни пасажери, което пък би породило още по-голям скандал.
Кой има изгода от това?
Версията, че заповедта за нападение против непримиримия критик на съветската власт вероятно е пристигнала от самия ѝ връх, надали е достоверна. И не тъй като в Кремъл е цялостно с хуманисти, за които човек просто няма по какъв начин да мисли нещо неприятно. Не, там е цялостно с прагматици, които в случай че фактически бяха решили да се отърват от Навални, надали щяха да употребяват толкоз пряк, стряскащ и абсурден способ. Ако отхвърлим кремълската версия, ще забележим, че отстраняването на Навални може би е преференциално за хората, против които опозиционерът прави своите обществени следствия, поради едно от които той беше дошъл и в Сибир.
Кои са тези хора? Като стартираме с предприемача Евгений Пригожин, именуван " готвача на Путин ", и приключим с всевъзможни други лица, уличени в корупция от основания от " Фонд за битка против корупцията " (ФБК). А измежду тях има огромен брой фактически авторитетни хора. Ако вземем поради обстоятелството, че за осъществяването на сходно чудовищно закононарушение са нужни съществени запаси, връзки и убеденост в личната безотговорност, ще забележим, че кръгът на подозираните лица няма по какъв начин да е прекомерно необятен.
Опасно е да критикуваш режима
Но даже и да предположим, че Путин няма никакъв пръст в случилото се с Навални и че няма и разбиране за проектите на някои хора да се разправят с опозиционера: белким това го освобождава от виновност?
Алексей Навални не за първи път става обект на сходни офанзиви. Веднъж към този момент са заливали лицето му със зелена багра, след което се наложи политикът да си лекува очите. Миналата година, по време на следващия арест, го налегна необяснима болест, която приличаше на отравяне. Подобни неща нееднократно са се случвали и с други съперници и критици на съветската власт, най-известните от които вероятно са отровените във Англия Александър Литвиненко и Сергей Скрипал. Нека напомним и убийството на Борис Немцов директно до стените на Кремъл. След всички тези неща надали е допустимо да се учудваме на нещо. След като е допустимо да гръмнеш опозиционен политик в самия център на Москва, за какво да не отровиш и останалите.
За какво е отговорен Путин
Всички тези случаи сочат едно: да критикуваш съветския режим е рисково за здравето, та дори и за живота. А следствията на закононарушения против опозиционери или въобще не се водят, или приключват без резултат - по този начин, както беше да вземем за пример с убийството на.
Дори Путин да не е давал персонално заповед за разправата с опозиционни политици, той е безспорно отговорен за това, че сътвори и поддържа един политически режим, в който избрани хора считат за допустимо и безвредно да издават сходни заповеди зад тила на президента.
............
* Автор - Фьодор Крашенников,.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР