Току що пленумът на БСП гласува Корнелия Нинова за водач

...
Току що пленумът на БСП гласува Корнелия Нинова за водач
Коментари Харесай

Боят настана! Предизборното време иде! Пленумът на БСП реши: К.Нинова ще води червената листа в Благоевград, второто място е за проф. Г. Михайлов

Току що пленумът на Българска социалистическа партия гласоподава Корнелия Нинова за лидер на кандидат-депутатската листа в област Благоевград за присъединяване в парламентарите избори на 2 октомври. Нинова ще води листа и в София. Второто място е за професор Г. Михайлов, това заяви за Struma. com регионалният водач на Българска социалистическа партия Валери Сарандев. "Предстои привикване на регионална конференция, на която ще бъдат определени и останалите в листата, сподели още В. Сарандев. Това е интелигентен ход, който ще се отрази позитивно на резултата на Българска социалистическа партия.Нинова не скъса връзката с Пиринско през годините, в интервала 2013-2014 година тя бе народен представител от Благоевградска област, показвайки доста добър резултат.

Червените разчитат този път Корнелия Ниновада дръпне колкото е допустимо повече гласове и повлече след себе си по-голям брой депутати от региона. После да се откаже да е народен представител от Пиринско и да влезе от София. Така ще отстъпи мястото си на втория в листата, досегашният лидер професор Михайлов.Кои ще са идващите в претендент депутатската класификация към момента е неразбираемо.

Източници от Българска социалистическа партия настояват, че на столетницата ще и бъде извънредно мъчно да направи цялостна листа с претенденти, поради множеството крамоли в съвсем всички партийни структури, изключително блестящо изразени в Благоевград. Предполага се, че третият ще е от Гоце Делчев, защото това е обичаната партийна конструкция на водача К. Нинова. Традиционно е Богдан Боцев.

Оттук нататък подредбата не е забавна, поради на прогнозите на познавачи, че Българска социалистическа партия мъчно и съвсем невероятно ще създадат повече от 3 -ма депутати в региона.
И ГЕРБ имат подготовка за новата кандидат-депутатска листа . Поне няма подозрения кой ще е лидерът. Според наши източници Росен Желязков още веднъж ще я оглави. Слуховете до неотдавна спрягаха някогашния народен представител от Банско Ал. Мацурев за лидер, само че се оказаха погрешни. Обикновено ГЕРБ слагат кандидат-депутатите от Банско и Разлог на 4-то и 5-то място, след Благоевград, Петрич и Сандански. След това се стартира една борба за преференции, която минава границите на нормалността.

Кандидатите тичат като обезумели да събират гласоподаватели, тъй че подредбата на партийните листи към този момент нищо не значат. В ГЕРБ да вземем за пример, депутатът от Симитли Стефан Апостолов към този момент няколко пъти прави същинско преференциално показно и измества даже лидера на листата с броя на преференциите си. Никой не може да го победи в това отношение и той няма да бъде народен представител само и единствено, в случай че се откаже от конкуренцията.

В Петрич ГЕРБ също ще създадат добър резултат, защото сега петричката конструкция е най-стабилна в региона и кметът Бръчков, който е и водач на партията съумява да направи народен представител, този който уточни. Според осведомени в Петрич още веднъж ще заложат на Костадин Стойков, който за малко съумя да направи усещане в Народното събрание, стана различим и безпределно приветлив на гласоподавателите си.

Стойков сподели, че пази ползите на града си и бе деен народен представител, на фона на част от нашите народни представители, които няколко мандата мълчаха като риби. Рано е да се вършат прогнози във връзка с останалите по-малки партии, тъй като сега при тях е същински безпорядък. Не е ясно кой, с кого ще се коалира, и кой ще излиза независимо на избори.

Забелязва се оживление на политическата сцена в региона, стартират совалки и създаване на предизборни щабове, както и партийни конгреси за разискване на кандидат-депутатските им листи. Очаквайте детайлности.
Петър Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР