Токсико-химичен анализ показва наличие на метамфетамини в кръвта на Георги

...
Токсико-химичен анализ показва наличие на метамфетамини в кръвта на Георги
Коментари Харесай

Късмет: експертите са раздвоени бил ли е дрогиран Георги Семерджиев

Токсико-химичен разбор демонстрира съществуване на метамфетамини в кръвта на Георги Семерджиев, който на 5 юли умъртви две млади дами пред мол " Парк център " в София.

След перипетии днес делото продължи с чуване на 21 движимости лица, създали разграничи експертизи.

Залата обаче се разбуни, когато стана ясно, че движимостите лица правили въпросната " уличаваща " токсикологичната експеритза, са безапелационни - дадената им кръвна проба е била компрометирана. Тя е била в минимални количества и замразена. Това на процедура е попречило да се откри по кое време и в какви количества е била признатата дрога. Няма данни за количеството опиат, защото лабораторията не прави подобен разбор, стана известно при диалога с специалистите, оповестява Българска телеграфна агенция.

За алкохол пък било изначално невероятно да се изследва, тъй като кръвта била замразена.

По-късно стана ясно, че идната - съдебно-химическата експертиза, основана на кръвна проба, взета малко след случая, твърди за липса както на опиати, по този начин и на алкохол и медикаменти в кръвта на лидера, който до тогава има десетки нарушавания, в това число - и прокурорско обвиняване, че е избягал преди време след определяне, че шофира дрогиран.

Разликата в заключенията, разясниха движимостите лица пред съда, идвала от другите способи на проучване. Две движимости лица обясниха, че разликата е вследствие чувствителността на употребяваните способи при двете експертизи. Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, биха посочили позитивна проба за опиати, само че при избрана централизация.

По-точно бе изтъкнато, че при амфетамини чувствителността освен това проучване е само при 70 единици и нагоре. Под тази мярка, пробата не може да бъде безапелационен.

Самият Семерджиев отказал наново да даде кръвна проба, която да обясни противоречивите моменти.

Както Клуб Z писа, след ПТП-то късно вечерта на 5 юли, Семерджиев се прибра и си легна. Пробите са му взети наложително, само че чак откакто бе открит и отведен на идващия ден, и откакто е премината цялата тромава процедура посредством арбитър.

Предстои да бъдат изслушани авто-техническа и психиатрична експертизи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР