Токсичните вещества в реките край Норилск са 200 пъти над

...
Токсичните вещества в реките край Норилск са 200 пъти над
Коментари Харесай

Токсичните вещества в реките край Норилск - 200 пъти над нормата

Токсичните субстанции в реките край Норилск са 200 пъти над нормата, регистрира разбор на 8 проби от региона, оповестява ТАСС, представена от 24 часа. Поне 10 години ще отнеме на природата да се възвърне след петролния разлив в региона на западносибирския град, счита шефът на Института по екология Борис Моргунов.
Кадри от космоса демонстрираха мащабите на разлива, а реките се оцветиха в алено.

Припомняме, че при повреда на локалната ТЕЦ-3 предходната седмица 20 000 тона петролни артикули се изляха в реките Далдикан и Амбарна. Оказа се, че стълбовете, поддържащи контейнер за гориво, почнали да потъват и структурата рухнала.
На територията на Красноярска област беше въведено изключително състояние. При следствието на повредата бе задържан началника на теца.
Досега спешните екипи са събрали над 700 тона вода и дизелово гориво, показва съветското Министерство на изключителните обстановки. Горивото се събира със особено съоръжение и се трансферира в контейнери на брега на река Амбарна. От засегнатите общо 180 000 кв. м повърхност са обработени едвам 14 600 кв. метра. Предвижда се работата да продължи най-малко още една седмица.
Преди дни бяха сложени заграждения, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространение на горивото в останалите водни обекти.
Руският президент Владимир Путин бе извънредно изострен в рецензията си към управляващите в Красноярския край поради закъснялата им реакция и се възмути, че самият той научил за случая от обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР