Токов удар изхвърли от триметрова стълба 23-годишния Щерю Влахов, работник

...
Токов удар изхвърли от триметрова стълба 23-годишния Щерю Влахов, работник
Коментари Харесай

Токов удар едва не уби техник

Токов удар изхвърли от триметрова стълба 23-годишния Щерю Влахов, служащ във компания за доставка на интернет, по време на работа в Петрич. Инцидентът е станал в региона на светофара при гробищния парк. Работникът от компания „ Нет плюс “ бил върху стълбата, която пък била подпряна на махленски дирек. Щерю поставял медиен конвертор, който прави мрежата по-независима от близките електромагнитни разстройства, когато бил отритнат обратно от високото напрежение. Работникът трябвало да подмени остарелия медиен конвертор с нов и елзахранването трябвало да е изключено. Колегата му Стоян Иванов, на 26 година, се опитал да го хване и задържи, само че също паднал.

Това оповестява уеб сайтът „ Струма “.

За случая е подаден сигнал на тел. 112. На място на двамата потърпевши е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Петрич и с кола за спешна помощ са превозени до локалната болница. 23-годишният служащ е настанен за болнично лекуване. Той е съответен, не е губил схващане, няма контузии по тялото, само че остава под интензивно лекарско наблюдаване поради заплахата от увреждане, породено от протичането на електрическия ток през тялото му. Медиците разясниха, че сърцето най-вече се поврежда, както и мозъкът.

След лекарския обзор при другия служащ не са открити увреждания и е освободен за домашно лекуване.

За случая е осведомена и Инспекцията по труда. „ Пострадалият служащ има трудов контракт, сътрудници са на мястото. Причините, довели до случая, се обясняват, ревизира се дали са спазени всички инструкции за сигурност на труда”, сподели шефът на Областната ревизия по труда в Пиринско Славянка Симитчийска-Яновска.

Служители от РУП – Петрич правят оглед на мястото и обясняват събитията, довели до случая.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР