Токио се нарежда на първо място сред най-иновативните градове в

...
Токио се нарежда на първо място сред най-иновативните градове в
Коментари Харесай

Токио e на първо място сред най-иновативните градове в света

Токио се подрежда преди всичко измежду най-иновативните градове в света през днешния ден, откакто прегърна " раздрусалите света трендове в роботиката и 3D производството ", съобщи Ройтерс. По този метод той изпревари Лондон и Ню Йорк.


Японската столица се изкачи бързо в класацията, откогато влезе в топ 10 на Индекса на новаторските градове пред три години, следвайки Париж, и е един от трите азиатски града в класацията тази година.

" Това, което в действителност ни изненада тази година, е активизирането на Токио, който се придвижи напред, с цел да засенчи конкурентни градове като Бостън ", сподели Кристофър Хайър, шеф на доставчика на търговски данни Тутинкнау (2thinknow), който разгласява годишната ранглиста.

" Те демонстрираха ясна посока, откакто възприеха смяната в умната технология, с цел да поведат в нововъведенията и водачеството освен това, което определихме като дълготрайни двойни трендове, раздрусали света на роботиката и 3D производството ", добави той.

Сингапур, Сидни и Сеул също са сложени напред в класацията на показателя, който прави оценка градовете по 162 индикатора, които включват уеб цензура, систематизиране на благосъстоянието и капацитет за зелен бизнес.

Сан Франциско и Ню Йорк са в топ 5. По-малките американски градове като Сан Диего, Портланд и Оукланд също се котират високо, като показват привлекателността си за софтуерните компании.

Лондон е класиран на второ място, откакто бе изпреварен от Токио, а Европа губи позиции с по-малко градове в топ 100 по отношение на предишни години.

Япония си завоюва репутацията на страна, която бързо приема новите технологии. Неотдавна тя показа технология за лицево различаване преди Олимпийските игри през 2020 година и влага в изкуствен интелект за транспортни средства, лечебни заведения и финансови услуги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР