ТОКИО (AP) — Японските регулатори за ядрена безопасност са съобщили

...
ТОКИО (AP) — Японските регулатори за ядрена безопасност са съобщили
Коментари Харесай

Японската агенция за ядрена безопасност нарежда на оператора на електроцентрала да проучи въздействието на земетресението от 1 януари

ТОКИО (AP) — Японските регулатори за нуклеарна сигурност са съобщили на оператора на атомна електроцентрала в региона, обиден от мощен новогодишен трус Дневно земетресение за проучване на евентуалното му влияние.

Органът за нуклеарно контролиране, или NRA, изиска в допълнение следствие, макар че първичните оценки демонстрираха, че охладителните системи на атомната електроцентрала Shika и способността за задържане на радиация остават непокътнати.

Заповедта отразява по-голямата зоркост на Япония по отношение на рисковете за сигурността след сривове през 2011 година в цех във Фукушима, на североизточното крайбрежие на Тихия океан, след земетресение с магнитуд 9 и солидно цунами.

Трусът от 1 януари с магнитуд 7,6 по Рихтер и десетки мощни вторични земетресения оставиха 206 жертви и десетки други бяха в неопределеност. Причини и дребни цунами. Но Hokuriku Electric Power Co., операторът на централата, заяви, че сполучливо се е справила с щета на трансформатори, краткотрайни прекъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР